Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 21:01

Δήμος Καλαμάτας: Απολογισμός κοινωνικής πολιτικής από τον αντιδήμαρχο Γ. Φάβα (βίντεο)

 

Για τον Δήμο Καλαμάτας τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής είναι ψηλά στις προτεραιότητες, παρατήρησε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος σε συνέντευξη - απολογισμό, αναφέροντας ότι από τις υπηρεσίες και τις δομές της Διεύθυνσης Πρόνοιας εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γ. Φάβα, έως σήμερα έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 35.000 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 161 οικογένειες υποστηρίζονται τακτικά από το Δημοτικό Παντοπωλείο, συνταγές συνδημοτών μας εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο, ενώ αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιατρείο σε Καλαμάτα και Πλατύ. Επίσης, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας διανεμήθηκε κρέας σε δικαιούχους συμπολίτες μας κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

Ενημέρωσε αναλυτικά ότι χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η λειτουργία του συνόλου των κοινωνικών δομών του δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά.). Ακόμα, μέσω του ΚΔΑΠμΕΑ εξυπηρετούνται 46 ωφελούμενοι.

Ο αντιδήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, των Λεσχών Φιλίας και Πολιτισμού του Δήμου (πρώην ΚΑΠΗ), στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου που ανακαινίσθηκε και επαναλειτούργησε, καθώς και σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που έχει συμμετοχή η Διεύθυνση Πρόνοιας, όπως η παροχή βοήθειας σε μετανάστες κ.ά.

Για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα που αναμένεται η τεχνική έκθεση, είπε ότι  κάποιοι διαφωνούν και κάποιοι συμφωνούν και ανέφερε πως είναι μονόδρομος, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα από την τράπεζα γης του δήμου για να τους δοθούν.

Ενημέρωσε ότι στην Μπιρμπίτα θα γίνουν πάρκα και παιδικές χαρές και στο ερώτημα για την άρνηση του προέδρου των Ρομά του καταυλισμού να πάνε εκεί, απάντησε ότι μπορεί να εκφράζει την άποψή του, αλλά όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουν, αν θα προτιμήσουν να ζουν σε αυτές τις συνθήκες που δεν τους αξίζουν ή θα πάνε στην Μπιρμπίτα, στις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί.