Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 14:35

Σκληρή απάντηση Κοσμόπουλου σε Καραγιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Την “αήθη και απαράδεκτη στάση αντιδημάρχου να μου καταλογίζει αντιπολιτευτική σκοπιμότητα”, επέκρινε δριμύτατα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Κι εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, χωρίς, όμως, να τον κατονομάσει, απαντώντας στην κατηγορία που του απηύθυνε για αντιπολιτευτική σκοπιμότητα.

Αφού ανέφερε ότι καθήκον των αντιπολιτεύσεων είναι να ασκούν έλεγχο και κριτική και να παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης των έργων, ο Β. Κοσμόπουλος σημείωσε: “Οι δηλώσεις έγιναν από αντιδήμαρχο που επιεικώς ελέγχεται για την αξιοπιστία του, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη που εξελέγη, ξεχνώντας αυτά που έλεγε σε βάρος της δημοτικής αρχής, για να καταλάβει έμμισθη θέση στη διοίκηση του δήμου”. Εκανε λόγο για αυτοθαυμασμό, αυτοπροβολή και αλαζονεία στελεχών της δημοτικής αρχής κι εξήγησε πως “με στενοχωρεί αυτή μου η τοποθέτηση, αναγκάστηκα, όμως, να το κάνω, γιατί προκλήθηκα με τρόπο ανοίκειο, που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής κριτικής και όφειλα να απαντήσω”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, σε συνέντευξή του - απολογισμό για τα σημαντικά έργα του δήμου, ο Ανδρ. Καραγιάννης, απαντώντας σε ερώτηση για την επισήμανση του Β. Κοσμόπουλου ότι καταγράφεται η χαμηλότερη απορροφητικότητα του δήμου για την υλοποίηση των έργων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Την αναγκαιότητα του να βρίσκεται η αντιπολίτευση στις εφημερίδες και γενικότερα στα social την καταλαβαίνουμε, διότι δεν έχει κάποιο αντικείμενο να παρουσιάσει, ενώ η δημοτική αρχή έχει τα έργα της”.

Γ.Σ.