Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 15:32

Υποσχέσεις για γιατρούς σε Βλαχόπουλο και Κορώνη

Την τοποθέτηση δύο νέων γενικών ιατρών στα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία του Βλαχόπουλου και της Κορώνης και μιας ακόμα νοσηλεύτριας στην Κορώνη υποσχέθηκε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Καρβέλης, σε πρόσφατη συνάντησή του με το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραβίδα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βλαχόπουλου Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου: “Ο κ. Καρβέλης τους διαβεβαίωσε πως θα προκηρύξει άλλη μία θέση στο ιατρείο του Βλαχόπουλου ώστε οι κάτοικοι να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται σε μόνιμο βαθμό (αφού ο έτερος γιατρός της περιοχής έχει πάρει απόσπαση στους Γαργαλιάνους). Σχετικά με το θέμα της περίθαλψης στην Κορώνη, υποσχέθηκε πως θα γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για τοποθέτηση μιας ακόμα νοσηλεύτριας και ενός επιπλέον γιατρού στο ιατρείο της περιοχής. Τέλος, σχετικά με το ασθενοφόρο που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Χώρας, ο κ. Καρβέλης τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το υπάρχον προσωπικό ώστε να το ασθενοφόρο να μπορεί να είναι «στο καθήκον» 24 ώρες το 24ωρο.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύλου – Νέστορος εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για τα όσα ειπώθηκαν, αφού οι αλλαγές αυτές με την υλοποίησή τους θα δώσουν μεγάλη ανακούφιση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των παραπάνω περιοχών”.