Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 08:27

Ικανοποίηση για την πορεία αναδιάταξης 23ης Μαρτίου

 

Έργα του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε κεντρικά και κομβικά σημεία της πόλης, επισκέφθηκε χθες κι ενημερώθηκε για την πορεία τους και για το χρονοδιάγραμμά τους, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, το έργο της αναδιαμόρφωσης - αναδιάταξης στην πλατεία 23ης Μαρτίου προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι εργασίες που εκτελούνται είναι πιο μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Ήδη τοποθετήθηκαν πλάκες στο πρώτο τμήμα του πεζοδρομίου και κυβόλιθοι έως τη συμβολή με την οδό Αριστομένους, ενώ κανονικά προχωρούν και οι εργασίες μέχρι την συμβολή με την οδό Σφακτηρίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, η παράδοση της α’ φάσης του έργου, θα γίνει πιθανόν τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.

Πάντως, για το έργο αυτό που υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, υπάρχουν διαμαρτυρίες από επαγγελματίες της περιοχής για την ταλαιπωρία στη λειτουργία των καταστημάτων τους και για τη μείωση της κίνησης.

* Στο έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής που υλοποιείται με αργούς ρυθμούς, με βάση την ίδια ενημέρωση, με εργασίες στρώσης μαρμάρων και άλλα τεχνικά έργα προχωρούν από τα συνεργεία του εργολάβου και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται.

* Στο έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη, στο τμήμα Αριστομένους - Αναγνωσταρά που οι εργασίες είχαν σταματήσει για καιρό, συνεργείο του αναδόχου τοποθετεί πλάκες και μάρμαρα στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού, προκειμένου να κλείσουν οι κατασκευαστικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου τμήματος, που ταλαιπωρούν επαγγελματίες και πεζούς.