Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 19:54

Υπερβολική κατανάλωση νερού στις Ράχες, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΤ

 

Υπερβολική αύξηση στη ζήτηση νερού διαπιστώθηκε από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας στις Ράχες, ενώ σε έλεγχο που έγινε χθες δεν διαπιστώθηκε βλάβη στο δίκτυο.

Όπως τονίζεται από τη ΔΕΥΑΤ, αυτό οφείλεται είτε σε βλάβες ιδιωτικών δικτύων είτε σε μαζική άρδευση αγροκτημάτων, γεγονός που απαγορεύεται, ενώ καλούνται οι καταναλωτές να ελέγξουν τα ιδιωτικά τους δίκτυα και να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση νερού.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ, που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι, τονίζεται: «Πριν από λίγο διαπιστώθηκε πτώση στάθμης στη δεξαμενή νερού της Τ.Κ. Ραχών, ενώ σε πρωινό έλεγχο η κατάσταση ήταν κανονική. Συνεργεία της ΔΕΥΑΤ έλεγξαν το δίκτυο ύδρευσης των Ραχών και δεν βρέθηκε καμία βλάβη. Το γεγονός αυτό δηλώνει υπερβολική αύξηση της ζήτησης νερού, που οφείλεται είτε σε βλάβες ιδιωτικών δικτύων είτε σε μαζική άρδευση αγροκτημάτων, γεγονός που απαγορεύεται.

Παρακαλούμε τους κατοίκους των Ραχών: Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση νερού σήμερα (χθες) Παρασκευή 4/8/23 και να περιοριστούν μόνο στην αναγκαία κατανάλωσή του. Να ελέγξουν τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης των ιδιοκτησιών τους για διαρροές ή ανοικτές βρύσες. Να αναφέρουν αμέσως στη ΔΕΥΑΤ φαινόμενα κατασπατάλησης νερού ή χρήσης του για άρδευση, παράνομες υδροληψίες ή τυχόν διαρροές, στη φόρμα: www.deyatrif.gr/dilosi-vlavis».

Κ.Μπ.