Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 17:55

Συναντήσεις Τζαμουράνη σε περιοχές της Καλαμάτας

Περιοδείες και συναντήσεις με κατοίκους από το κέντρο της Καλαμάτας, την οδό Βαγγέλη Δράκου και τη Δυτική Παραλία, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, μαζί με υποψήφιος συμβούλους της παράταξής του “Καλαμάτα_Μετά”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την παράταξη, το πρωί της Τρίτης συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες της πλατείας 23ης Μαρτίου, των οδών Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη και πέριξ αυτών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, είχαν δύο συναντήσεις, με ομάδες κατοίκων της οδού Βαγγέλη Δράκου και της Δυτικής Παραλίας.

Από τους κατοίκους της οδού Β. Δράκου το κλιμάκιο άκουσε σοβαρά παράπονα και διαμαρτυρίες, καθώς δεν έχουν ληφθεί από το δήμο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους από τις πλημμύρες - και η οδός Β. Δράκου δεν έχει ακόμη διαπλατυνθεί. Κάτοικοι είπαν μάλιστα στους υποψήφιους ότι, καθώς μαθεύτηκε η επίσκεψή τους εκεί, εργάτες ξεκίνησαν νωρίτερα την ίδια μέρα να κόβουν καλάμια, υποτίθεται στο πλαίσιο του έργου αυτού που δεν είχε ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Β. Τζαμουράνης και οι υπόλοιποι υποψήφιοι σχολίασαν ότι έχουν παρατηρήσει κι άλλες φορές πως, όταν γνωστοποιείται η επικείμενη επίσκεψη τους σε ένα σημείο, ξεκινούν εκεί μικροπαρεμβάσεις. Γι’ αυτό μεταξύ αστείου και σοβαρού δηλώνουν ότι αν το ήξεραν νωρίτερα, θα μπορούσαν να καταστρώσουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα επισκέψεων στη διάρκεια όλης της προηγούμενης τετραετίας, μήπως με αυτό τον τρόπο γίνονταν και κάποια έργα στην ώρα τους.

Αργότερα ο Β. Τζαμουράνης και το κλιμάκιο του συνδυασμού συναντήθηκαν με κατοίκους της Δυτικής Παραλίας στην περιοχή “Πράσινο Αστέρι”, οι οποίοι επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη προστασίας τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα - και τόνισαν την ανάγκη να καθαριστούν τα ρέματα και οι απολήξεις τους.

Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για το ότι δεν έχει γίνει καμία διαμόρφωση στην περιοχή των πρώην Σφαγείων: στα γνωστά 49 στρέμματα, ανάμεσα στα 2 γήπεδα. Στην έκταση αυτή που αποκτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επί δημαρχοντίας Π. Νίκα, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου δεν έχει γίνει ακόμα απολύτως τίποτα.

Τέλος, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη πολεοδόμηση της περιοχής μεταξύ Κορδία και Νέδοντα, που αυτονόητα καθυστερεί την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας - και αποτελεί πρόβλημα για ολόκληρη την πόλη της Καλαμάτας. Ο Β. Τζαμουράνης επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητά του η επανεκκίνηση και το ξεκόλλημα όλων των πολεοδομικών υποθέσεων του δήμου, οι οποίες παραμένουν εντελώς βαλτωμένες και ακίνητες μέχρι σήμερα.