Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:32

Καλαμάτα: Επισκέψεις Οικονομάκου και υποψηφίων συμβούλων

 

Τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσε σε χώρους δουλειάς, χωριά και γειτονιές.

Περιόδευσε σε Θουρία, Μικρομάνη, Άμμο και Άρι, καθώς επίσης σε γειτονιές της Καλαμάτας, Γιαννιτσάνικα, εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδας, σε χώρους δουλειάς και δημόσιες υπηρεσίες συζητώντας με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

“Στις συζητήσεις με τους επαγγελματίες κυριάρχησε η κουβέντα για την αναδουλειά, τα χρέη, τα δάνεια  και ότι «πολύ δύσκολα τα φέρνουν βόλτα».

Παρά τα μεγάλα λόγια  για ανάπτυξη και το τουρισμό πολλά μαγαζιά παραμένουν κλειστά για χρόνια και  αυτή η εικόνα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Αναγνωσταρά.

Πολλά μικρά μάρκετ και μανάβικα διαμαρτύρονται για τη φορολογία του Δήμου και  τη μη φορολόγηση των μεγάλων Σουπερ Μάρκετ με άλλο συντελεστή.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη δημιουργία και νέου μεγάλου Σούπερ Μάρκετ στη πόλη που θα σφίξει και άλλο τη θηλιά στους μικρούς επαγγελματίες.

Επαναφέρουμε για άλλη μια φορά  τις προτάσεις μας για τους επαγγελματίες:

* Μείωση δημοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού-καθαριότητας) κατά 40 %

* Μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων ανάλογα τη περιοχή μέχρι 40%.

* Δημιουργία ξεχωριστού και αυξημένου επαγγελματικού συντελεστή σε επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας π.χ Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, ιδιωτικές κλινικές, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.α

* Μείωση των τελών στους επαγγελματίες της Λαϊκής Αγοράς”.