Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 09:05

Ορκωμοσία δημάρχου και συμβούλων στο Δήμο Μεσσήνης: Στο επίκεντρο δημογραφικό και νέο αναπτυξιακό μοντέλο (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη δημογραφική συρρίκνωση της υπαίθρου και την ανάγκη προσαρμογής του οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου του Δήμου  Μεσσήνης, αξιοποιώντας την τεχνολογία και ενισχύοντας την απασχόληση και το παραγόμενο εισόδημα, ανέδειξε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος χθες κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των μελών των Κοινοτήτων.

Το δήμαρχο όρκισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ακολούθησε η ορκωμοσία των αιρετών συμβούλων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028 στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης.

“Είναι ιερή για όλους μας η στιγμή του όρκου, διότι είναι όρκος που φέρει τη σφραγίδα της ψήφου και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας”. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Αθανασόπουλος, προσθέτοντας “όπως ενωθήκαμε σήμερα με τον όρκο, έτσι ενωμένοι από όποια παράταξη και αν προέρχεται ο καθένας μας, οφείλουμε να εργαστούμε για την προώθηση των ζητημάτων του δήμου μας”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος τόνισε ότι “χρειάζεται να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι έχουμε εκλεγεί για να προσφέρουμε στους δημότες, για να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά” , προτρέποντας όλους πως “είναι καιρός πλέον να οικοδομήσουμε κουλτούρα διαλόγου και δημιουργικής συνεργασίας για τα μικρά και τα μεγάλα. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω το «εγώ» και να ανακαλύψουμε τη δύναμη  του «εμείς»”. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του θα είναι διαρκώς ανοιχτή.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος επεσήμανε ακόμη πως “ο Δήμος Μεσσήνης βρίσκεται σε μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα. Οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται πληθυσμιακά ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου”, προβλέποντας ότι “τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μετατόπιση του οικονομικού κέντρου βάρους” και γι’ αυτό “χρειάζεται από την πλευρά μας να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες”.

Πρόσθεσε δε πως “οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, η μεταποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και η ενίσχυση της εγκατάστασης νέων αγροτών είναι το τρίπτυχο  δράσεων που θα ενισχύσει την απασχόληση και το εισόδημα ώστε να αναστραφεί η πορεία της δημογραφικής συρρίκνωσης”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε πως “αρχίζει από σήμερα για όλους μας μια νέα πορεία. Πατάμε πάνω σε αυτά που σχεδιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε να καταστήσουμε το δήμο μας πρωταθλητή στην ανάπτυξη”, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του, τους βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους συνεργάτες του, όλους τους αιρετούς και το μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό του δήμου.

Νωρίτερα από βήματος χαιρετισμό απηύθηναν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νικάς και ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο γεν. γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ διαβάστηκαν καθώς απουσίαζαν οι χαιρετισμοί του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

Ν.Κ.