Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 09:06

Αντιδράσεις στην Τριφυλία για τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη - Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα

 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με μοναδικό θέμα το επαπειλούμενο κλείσιμο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, όπως τονίστηκε στην προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε πως η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να δεχτεί άλλη υποβάθμιση στις υπηρεσίες της περιοχής, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. «Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, δεν μπορούμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, σε μια περιοχή με 30.000 πληθυσμό δεν έχουν αφήσει τίποτα, πού θα πάει αυτή η κατάσταση».

«Ανησυχούμε όχι μόνο για το συγκεκριμένο, αλλά γενικά, έχω επαναστατήσει και σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας και σαν πολίτης αυτού του τόπου, όταν βλέπουμε όλη η συζήτηση να γίνεται για τα ομόφυλα ζευγάρια και προχθές είδαμε να πηγαίνουν έναν 95χρονο στο νοσοκομείο με κλούβα γιατί δεν είχαν οδηγούς για τα ασθενοφόρα. Θα έρθει όμως η ώρα που ο λαός θα εκδικηθεί. Είναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν αλλά και που τα ανεχόμαστε» σημείωσε επίσης.

Για το πρωτοδικείο είπε ότι το πάνε μεθοδευμένα και επεσήμανε ότι «η περιοχή έχει 30.000 πληθυσμό, γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, κάποτε που υπήρχε αντίδραση έκαναν και λίγο πίσω».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάιδω Παναγιωτοπούλου επεσήμανε: «Ο κλάδος μας απεργεί, δεν ξέρω αν αυτό θα έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει σαν τοπική αυτοδιοίκηση, σαν Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσουμε, ένα ψήφισμα δεν αρκεί. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει φυσική παρουσία στο δικαστήριο, αλλά η διοίκηση θα ανήκει στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα δικαστήρια να γίνονται εδώ, αλλά ανά πάσα στιγμή να πάνε στην Καλαμάτα. Είναι ένα βήμα εις βάρος της κοινωνίας και είναι ερώτημα κατά πόσο θα αποδίδεται έτσι ταχύτερη δικαιοσύνη. Είναι μεγάλο ζήτημα για όλους μας, ίσως χρειάζονται περισσότερα από ένα ψήφισμα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Άκης Κατρίτσης επεσήμανε ότι χρειάζεται αντίδραση και πως δεν πρέπει σαν τοπική αυτοδιοίκηση να είναι παρατηρητές.

Τέλος η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνα Τσιγκάνου τόνισε πως η δικαιοσύνη δεν είναι υπηρεσία αλλά αγαθό και ο πολίτης έχει δικαίωμα να έχει ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτήν. Σημείωσε επίσης πως συμφωνούν με την αποχή του Δικηγορικού Συλλόγου και ζητούν να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο ως πολυμελές καθώς και το Ειρηνοδικείο. 

Κ.Μπ.