Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:25

Στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων ο Δήμος Μεσσήνης

Στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων εντάχθηκε για πρώτη φορά ο Δήμος Μεσσήνης, στο πλαίσιο της    επέκτασης του προγράμματος σε επιπλέον 20 Δήμους από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη έπειτα από μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το Μάρτιο του 2021. «Με το πρόγραμμα αυτό στηρίζουμε τα παιδιά και κατ’ επέκταση την οικογένεια, θέλοντας να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου να έχουν κάθε μεσημέρι ζεστό, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό» πρόσθεσε, τονίζοντας πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα κριτήρια. «Αυτή τη στιγμή 400 γεύματα διατίθενται για το Δήμο Μεσσήνης, προσπαθώντας αυτά να αυξηθούν» συμπλήρωσε. Οι δήμοι της χώρας έτσι στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα αυξάνονται από 133 σε 153.

Εν αναμονή της άδειας ίδρυσης για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, αναφέρθηκε παράλληλα στο διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη Μεσσήνη, μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την χρηματοδότηση αλλά και την υλοποίηση του. «Σε ότι αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας, η προσπάθειά μας εστιάζει στην έκδοση της άδειας ίδρυσης. Το δεύτερο βήμα είναι η κατασκευή του έργου και το τρίτο θα είναι η άδεια λειτουργίας. Είναι γεγονός πως το έργο έχει καθυστερήσει, δίχως να είναι ευθύνη των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης αλλά του αρμόδιου Υπουργείου» επισήμανε.

Ο Βιολογικός του Πεταλιδίου

Ημέρα «ορόσημο» όχι μόνο για το Πεταλίδι αλλά για την ευρύτερη περιοχή ήταν η 1η Σεπτεμβρίου του 2023 όπως την είχε χαρακτηρίσει ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Πεταλιδίου”. «Είμαστε σε επαφή με την ανάδοχο εταιρεία, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα υποχρεωτικά διαδικαστικά που πρέπει να ολοκληρωθούν, πριν ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο σαν αυτό» πληροφόρησε, εκτιμώντας πως σύντομα ο εργολάβος    θα μπει στο φυσικό αντικείμενο.

Τ.Αν.