Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:15

Λεβεντάκης για δυστύχημα Τεμπών: “Οι ψυχές τους ακόμα ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας”

«Ένα χρόνο μετά οι ψυχές τους ακόμα ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας, τον καταλογισμό των ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων» τονίζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των Τεμπών.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που 57 συνάνθρωποί μας, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC62, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, αφού στην περιοχή των Τεμπών, εξαιτίας πολλών εγκληματικών λαθών και παραλείψεων, ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο.

Ένα χρόνο μετά οι ψυχές τους ακόμα ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας, τον καταλογισμό των ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, για να αναπαυθούν, οι δε οικογένειές τους τη δικαίωση, που είναι και η μόνη παρηγοριά. Τεράστιος ο πόνος, ανείπωτη η θλίψη και τα λόγια πολύ φτωχά, για να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας και το απόλυτο κενό των οικογενειών τους. Αμέτρητα τα «γιατί», όπως αμέτρητες υπήρξαν και οι αναπάντητες κλήσεις εκείνο το βράδυ.

Ένα χρόνο μετά ας γίνουμε όλοι μαζί η φωνή τους, όπως και η φωνή της μάνας, του πατέρα και κάθε συγγενή, που πενθεί τον αδόκητο χαμό τους.

Ας δώσουμε 1' από τον χρόνο μας υπογράφοντας ψηφιακά το ψήφισμα, με το οποίο ζητείται η έναρξη των διαδικασιών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και την τιμωρία όλων των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών, στο παρακάτω link:  ttps://chng.it/bjk2ZqrmJ7
Γιατί το «πάμε και όπου βγει...» δεν είναι το κράτος που θέλουμε!».

Κ.Μπ.