Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 14:17

Λεβεντάκης για πορεία έργων στην Τριφυλία

 

Σε μια σειρά από έργα που είναι σε εξέλιξη και κάποια από αυτά ολοκληρώνονται αναφέρεται ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης  με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο, το σχετικό με την Αστική Αναβάθμιση της περιοχής  ΠΕ3 στην Κυπαρισσία (παραλιακό κομμάτι) και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες διαμόρφωσης των οικοδομικών τετραγώνων, των δρόμων και των πεζοδρομίων αυτού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο, που αφορά στον αγωγό Αλικοντουζίου, ήτοι στην αντικατάσταση του δικτύου υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας», με το (40%) και πλέον των απαιτούμενων εργασιών αυτού, να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ένα έργο αναγκαίο, καθότι έχει να κάνει με την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής, των κατοίκων της πόλης των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης της Αγροτικής οδού Μουριατάδα – Μεμί, με την ολοκλήρωση του οποίου θα έχει επιτευχθεί η βατότητα της εν λόγω αγροτικής οδού, η οποία εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των κατοίκων των όμορων οικισμών και κυρίως την πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους .

Συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, το έργο ανάπλασης της πλατείας Καλού Νερού, με το (70%) και πλέον των απαιτούμενων εργασιών αυτού, να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της Παιδικής Χαράς Κοπανακίου  και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες, που αφορούν στο έργο κατασκευής νέας παιδικής χαράς στους Γαργαλιάνους. Πρόκειται για πρότυπες παιδικές χαρές, με νέο πιστοποιημένο εξοπλισμό και με ασφαλείς προσβάσεις, για τους μικρούς μας φίλους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, μια σειρά από έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων, σε περιοχές Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας (όπως, σε Ξηρόκαμπο , σε Πλατάνια , σε Σιτοχώρι , σε Σιδηρόκαστρο , σε Μουριατάδα κ.λ.π.), που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση αυτών (κατολισθήσεων), την αποκατάσταση της εδαφικής αστάθειας και τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Και συνεχίζουμε... Με έργα υποδομών και άλλα, που αποτελούν τμήμα του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής και σκοπό έχουν να διαμορφώσουν νέες συνθήκες και να αναπτύξουν τον Δήμο μας»!

Κ.Μπ.