Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 08:28

Αναζητείται ακόμα χώρος για νέο νεκροταφείο στην Καλαμάτα

 

Είναι μία από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής η δημιουργία νέου νεκροταφείου στην Καλαμάτα, όμως, αναζητεί, ακόμα, τον κατάλληλο χώρο, χωρίς να έχει αποκλείσει οριστικά την περιοχή του Πεδίου Βολής, στο Νέδοντα και δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό παρατήρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Ευγενίας Κούβελα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Η μεταφορά του νεκροταφείου ήταν να γίνει εκεί που ροβλέπεται η νέα δεξαμενή στον Αγιάννη Καρβούνη”, είπε η κ. Κούβελα. Εκτίμησε ότι “επιβάλλεται η μετακίνησή του, είναι σε αστικό χώρο, δεν μπορεί να παραμείνει εκεί” και ρώτησε τη δημοτική αρχή “είναι στα άμεσα σχέδιά σας η άμεση μεταφορά του;”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε πως “από το 2008 υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ακύρωση της δημιουργίας του νεκροταφείου στον Αγιάννη Καρβούνη. Και να αλλάξουμε άποψη και να πούμε ότι πάμε εκεί το νεκροταφείο, ο χώρος που μένει, είναι αρκετός και μπορεί να γίνει. Ομως, αναζητούμε και άλλους χώρους, όπως στα Γιαννιτσάνικα και αλλού”.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι “είναι μία από τις προτεραιότητες που έχουμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο” και διευκρίνισε: “Είναι πιο πάνω από τη δεξαμενή ο χώρος για το νεκροταφείο. Είναι άλλος δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο και άλλος στη δεξαμενή”.

Γ.Σ.