Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 08:13

Βασίλης Τζαμουράνης: «Δεν μιλάμε πλέον για αξιοποίηση αλλά για “ξεπούλημα” της μαρίνας»

 

Την κάθετη αντίθεση της παράταξής του στην άποψη του δημάρχου να δημοπρατηθεί η μαρίνα Καλαμάτας και ο ανάδοχος να αναλάβει τη χωροθέτηση και νομιμοποίηση, επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, εκτιμώντας ότι “δεν μιλάμε πλέον για αξιοποίηση, αλλά για «ξεπούλημα» της μαρίνας”.

Ακόμα, επισημαίνει ότι η αγορά ενός οικοπέδου και ενός ημιτελούς κτηριακού συγκροτήματος για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ “δημιουργεί σκιές και σίγουρα δεν έχει ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης μας”.

Παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας τα ζητήματα της μαρίνας, της νέας στέγης για τη ΔΕΥΑΚ και της διαχείρισης απορριμμάτων που ανέδειξε η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για “«ξεπούλημα», σκιές και άλλα συμφέροντα!”, ο β. Τζαμουράνης σημειώνει:

“Ως παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ‘Καλαμάτα Μετά’ αναδείξαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέματα που κατά την άποψή μας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, παρουσιάζουν καθυστερήσεις και πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Συγκεκριμένα:

 

* Μαρίνα Καλαμάτας

Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχει απόφαση του υπουργείου Τουρισμού από το 2022, για την μη νόμιμη χωροθέτηση και λειτουργία της μαρίνας και το ζήτημα αυτό να βρίσκεται πραγματικά στον αέρα. Σε σχετική ερώτησή μας, η δημοτική αρχή ομολόγησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει παράδοση και παραλαβή των υποδομών και καμία απολύτως ενέργεια για την αξιοποίηση και νομιμοποίησή της.

Η άποψη που διατυπώθηκε από τον δήμαρχο ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η μαρίνα να δημοπρατηθεί και να αναλάβει την νομιμοποίηση και την χωροθέτηση ο ανάδοχος, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού πέρα από τα διοικητικά και νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν μιλάμε πλέον για αξιοποίηση αλλά για «ξεπούλημα» της μαρίνας.

 

* Εγκαταστάσεις ΔΕΥΑΚ

Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής και η αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά το κτήριο που θα εγκατασταθούν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, σε συνδυασμό με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο περί επενδύσεων, αποδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την ΔΕΥΑΚ ως μία ιδιωτική εταιρεία, η οποία πρέπει να έχει ως στόχο το κέρδος. Άποψή μας είναι ότι η ΔΕΥΑΚ θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο υπέρ των συμφερόντων των δημοτών μας και μάλιστα με κοινωνικό πρόσημο. Η αγορά ενός οικοπέδου και ενός ημιτελούς κτηριακού συγκροτήματος με το έτσι θέλω σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις υπηρεσίες του δήμου, δημιουργεί σκιές και σίγουρα δεν έχει ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης μας”.

 

* Διαχείριση απορριμμάτων

Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει μεριμνήσει για την λειτουργία μεταβατικού σταθμού μεταφόρτωσης, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από τον ΦΟΔΣΑ, ο οποίος έχει ήδη καθυστερήσει, έτσι ώστε να έχουν μειωθεί τα κόστη μεταφοράς των απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης, κάτι το οποίο θα μείωνε τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες. Ένα σημαντικό ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα αφορά και στην αποκατάσταση της χωματερής της Μαραθόλακκας στον Ταΰγετο.

Η δημοτική αρχή είχε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ώριμες μελέτες και χρονοδιάγραμμα για την ένταξη του συγκεκριμένου σημαντικού αυτού έργου για την αειφορία του δήμου μας, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Υπηρετώντας με ευθύνη το ρόλο που μας έχουν αναθέσει οι Καλαματιανοί πολίτες, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε θέματα και προβλήματα που καθυστερεί η επίλυσή τους και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών”.