Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 17:51

Νέος χώρος για το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό

Την παραχώρηση χώρου με σκοπό την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, υπεγράφη χθες χρησιδάνειο μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας (του εκπροσώπου του Κώστα Σαραβελάκη), για την παραχώρηση προς χρήση, άνευ ανταλλάγματος, των 5 συνενωμένων καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 133,51 τ.μ. και της αίθουσας συγκέντρωσης επιφανείας 67,34 τ.μ., που βρίσκονται στο οικισμό εργατικών κατοικιών “Καλαμάτα V”, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό. Η διάρκεια της σύμβασης έχει διάρκεια έως την 6η Δεκεμβρίου 2033.

* Ακόμα, χθες παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, υπεγράφη μεταξύ δήμου (του δημάρχου) και του Συλλόγου Μεσσηνιακή Ένωση Αγιοφλωριτών “Ο Πάμισος” (του εκπροσώπου του Μάρκου Σγάντζου), σύμβαση για την άνευ ανταλλάγματος χρήση του ισόγειου του Κοινοτικού Γραφείου Αγίου Φλώρου, για 5 χρόνια, με σκοπό τη στέγαση του συλλόγου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.