Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 09:19

Καταγγελία για επεισόδιο στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας: Απομάκρυνση Κουτίβα ζητεί η αντιπολίτευση - Τι απαντά ο δήμαρχος

 

Πυρά κατά του δημάρχου Καλαμάτας εξαπολύουν οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας υπεύθυνη απάντηση για τη χειροδικία που φέρεται να έκανε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας κατά προϊσταμένου του δήμου ή κι επικρίνοντάς τον γιατί αντί να τον αποπέμψει, τον αναβάθμισε.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Βασίλης Τζαμουράνης ζητεί “να απαντήσει ο κ. δήμαρχος: Υπήρξε χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου του Δήμου Καλαμάτας;”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος “προσπαθεί να  κρύψει ή να υποβαθμίσει το σοβαρό γεγονός ότι ο  μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κουτίβας προέβει σε μια απαράδεκτη ενέργεια βίας (χειροδικία) εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου  των συνεργείων του δήμου”.

* Αναλυτικά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Τζαμουράνης σημειώνει:

“Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας φέρεται να χειροδίκησε κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων και ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τι έκανε αντί να τον αποπέμψει; Τον μετέθεσε σε άλλη αντιδημαρχία! Ελπίζουμε να μη συμβούν και σε αυτή την αντιδημαρχία τα ίδια,

σε κάποια άλλη «άτυχη» στιγμή…

Ο κ. δήμαρχος προστάτευσε τον αντιδήμαρχό του και τον μετέθεσε για να συνεχίσει το «έργο» του και να μην χάσει την έμμισθη θέση του. Μάλιστα για να διανθίσει αυτήν την αναγκαστική του απόφαση, προχώρησε, με την γνωστή τακτική «να τους ευχαριστήσουμε όλους» στην ανάθεση αρμοδιοτήτων σε όλα τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας Καλαμάτας!

Το συμβάν της χειροδικίας αντιδημάρχου κατά εργαζόμενου, η προκλητική συμπεριφορά άλλου αντιδημάρχου που ανάγκασε σύμβουλό μας να αποχωρήσει από την συνεδρίαση της επιτροπής εκπαίδευσης και άλλες ανάλογες συμπεριφορές επιδεικνύουν και αποδεικνύουν την αλαζονική λειτουργία της δημοτικής αρχής και την αντίληψη ότι «αφού κερδίσαμε τις εκλογές και με μεγάλο ποσοστό, ο δήμος αποτελεί ιδιοκτησία μας και κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. δήμαρχος έμενε απόλυτα απαθής στην καταγγελία συμβούλου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την απαράδεκτη ανάρτηση της Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που αφορούσε την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, υποβαθμίζοντας τον σημαντικό αυτό θεσμό για την στήριξη των δημοτών!

Οι αλαζονικές και αυταρχικές αυτές συμπεριφορές συνάδουν με την πολιτική πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν» και οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και να μην επιτρέψουμε την συνέχιση τους!

Το λιγότερο που περιμένουμε από τον κ. δήμαρχο, καθώς από ότι φαίνεται δεν έχει την τόλμη να αποπέμψει τον συγκριμένο αντιδήμαρχο, είναι να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον εργαζόμενο που υπέστη τη χειροδικία”.

* Σε σχόλιο της για τις αλλαγές στους αντιδημάρχους η “Λαϊκή Συσπείρωση” παρατηρεί:

“Ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε αλλαγές στους αντιδημάρχους όπως και αρμοδιοτήτων 4 μήνες μετά την έναρξη της νέας θητείας. Δεν αναφέρει πουθενά τον λόγο που έγιναν αυτές οι αλλαγές. Προσπαθεί να  κρύψει ή να υποβαθμίσει το σοβαρό γεγονός ότι ο  μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κουτίβας προέβει σε μια απαράδεκτη ενέργεια βίας (χειροδικία) εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου  των συνεργείων του δήμου. Αντί να αποπέμψει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον αναβάθμισε ουσιαστικά αφού του έδωσε πάλι έμμισθη αντιδημαρχία με αρμοδιότητα τα ΚΕΠ και την Φιλαρμονική. Μια αρμοδιότητα σαφώς λιγότερο  απαιτητική και όχι καθημερινής τριβής. Δίνει ουσιαστικά το πράσινο φως να συνεχιστούν τέτοιες συμπεριφορές εναντίον εργαζομένων δικαιώνοντας τον θύτη του περιστατικού. Η εργοδοτική τρομοκρατία από κάποιους που νομίζουν ότι έγιναν «νοματαίοι» δεν μπορεί  να γίνει ανεκτή από κανέναν και πρέπει να πάρουν θέση και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.   

Την ίδια τακτική της αποσιώπησης των γεγονότων έκανε και για τη συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Δημοπούλου  που δήλωσε πως η νεαρή κοπέλα που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους έξω από το αστυνομικό τμήμα «δεν θα επιβίωνε από το δολοφόνο της…. Εκτός αν είχε τα οικονομικά μέσα να προσλάβει προσωπική φύλαξη για το υπόλοιπο της ζωής της». Μετά όχι μόνο δεν ανασκεύασε αλλά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, δηλώνοντας ότι «η αστυνομία δεν μπορεί, όσο και αν θέλει, να διαθέτει δύο - τρία άτομα καθημερινά για κάθε πολίτη που βρίσκεται σε κίνδυνο». Για αυτές τις απίστευτες αναρτήσεις  από εκλεγμένη που ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή για την έμμισθη θέση της Συμπαραστάτριας του Δημότη (να συμπαρίστανται υποτίθεται σε όσους δεν βρίσκουν το δίκιο τους μπροστά στον δήμο)  δεν έχει βγάλει κουβέντα η δημοτική αρχή, δείχνοντας ουσιαστικά την συμφωνία της. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό…”.

Για φήμες μιλάει ο Βασιλόπουλος

Για φήμες που υιοθετεί και για αυθαίρετα συμπεράσματα που εξάγει, απαντά στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, για το περιστατικό χειροδικίας αντιδημάρχου σε προϊστάμενος υπηρεσίας στην καθαριότητα.

Σε ανάρτηση επικοινωνιακού χαρακτήρα ο Θαν. Βασιλόπουλος κάνει λόγο για ολισθηρό δρόμο της αντιπολίτευσης και αναφέρει:

“Η αντιπολίτευση στην αγωνία της να βρει «θέματα» για να ασκήσει τα καθήκοντά της, υιοθετεί φήμες και ακόμη χειρότερα εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα σε ανακοινώσεις της.

Λυπούμαστε αλλά δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει.

Οι πολίτες γνωρίζουν.

Η δημοτική αρχή, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει το έργο της με τόλμη και αποφασιστικότητα, με σκληρή και καθημερινή δουλειά, με σχέδιο και όραμα για μια καλύτερη Καλαμάτα.

Εμείς απαντάμε στην τοξικότητά τους με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων, επισκεπτών και υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας”.