Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:35

Χανδρινός και Τσιγαρίδης για τη δημοτική αρχή: “Αδιαφάνεια και αλαζονεία…. με δημόσιο χρήμα”;

 

 

 

Για διάθεση χρημάτων σε συλλόγους με ψηφοθηρικά κριτήρια καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Σπύρος Χανδρινός και Θανάσης Τσιγαρίδης.

Τονίζουν μάλιστα ότι δέχτηκαν “λεκτική επιθετικότητα” στη συνεδρίαση της Δευτέρας από τη δημοτική αρχή, την οποία καλούν να αφήσει “την έπαρση και την επιθετικότητα και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια”!

Αναλυτικά αναφέρουν: “Οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας, η πλειοψηφία των οποίων αντιμετωπίζει επί πολλά χρόνια μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οφείλει να γνωρίζει ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας, υπό την αιτιολογία της οικονομικής ενίσχυσης Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων, διαθέτει χρήματα που προέρχονται από φορολόγηση των κατοίκων Δήμου χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, επιλέγοντας καθαρά ψηφοθηρικά!

Αποκαλυπτικά τα όσα συνέβησαν την Δευτέρα 22 Απριλίου, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας, όπου μοιράστηκαν 21.000 ευρώ σε 10 Συλλόγους και Σωματεία, χωρίς καμία εισήγηση που να αξιολογεί τις αιτήσεις και να εξηγεί γιατί ένας Σύλλογος θα πάρει, για παράδειγμα, 5000 ή 3000 ευρώ και ενώ ένας άλλος Σύλλογος θα πάρει 1.000 ευρώ!

Η πρόταση της δικής μας παράταξης ήταν να επιχορηγηθούν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία με το σύνολο του ποσού που χρειάζονται μέχρι να τεθούν κριτήρια από τη δημοτική αρχή. Δεν είπαμε και δεν έχουμε πει ποτέ να μην επιχορηγούνται οι Σύλλογοι και τα Σωματεία αλλά αυτό να γίνεται με διαφάνεια και με κριτήρια αξιολόγησης γνωστά σε όλους.

Για τη στάση μας αυτή εισπράξαμε από τη δημοτική αρχή λεκτική επιθετικότητα, προσβολές ότι εμείς δεν ξέρουμε, μέχρι και μπούλινγκ από αντιδήμαρχο, για το «τι θα πούμε στο χωριό μας» επειδή δεν ψηφίσαμε την πρότασή του.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να φέρεται με αλαζονεία, με αδιαφάνεια και να διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών με όχι πρόσφορο τρόπο για το δημόσιο όφελος. Και με τον τρόπο αυτό ευνοεί φορείς που επιχορηγεί και αδικεί άλλους που παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια δεν έχουν την ίδια μεταχείριση.

Δυστυχώς, φάνηκε ότι η ίδια αυταρχική και ετσιθελική τακτική ακολουθείται και στον τρόπο που επιλέγει ο Δήμος να κάνει αναθέσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στις διάφορες εκδηλώσεις που χρηματοδοτεί.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές πρακτικές και καλούμε την δημοτική αρχή να αφήσει την έπαρση και την επιθετικότητα και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια! Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και ευθύνη να τιμούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών , κάνοντας έλεγχο στις πράξεις της διοίκησης που θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον”!