Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 18:56

Διανομή κρέατος από το Δήμο Καλαμάτας

 

Σε 687 άπορες οικογένειες με συνολικά 1.386 μέλη, ο Δήμος Καλαμάτας θα μοιράσει 1.688,50 κιλά χοιρινό κρέας, για τη φετινή γιορτή του Πάσχα.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται κάθε χρόνο από τον δήμο στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

Η επιλογή των οικογενειών έχει αποφασιστεί από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου και η κατανομή θα γίνει ανάλογα με τα μέλη της καθεμιάς οικογένειας, από 1,5 κιλό (με 1 άτομο) μέχρι και 7 κιλά (7 άτομα).

Η Δημοτική Επιτροπή του δήμου που συνεδρίασε τη Δευτέρα, ενέκρινε τη συγκεκριμένη ενίσχυση των απόρων δημοτών με διατακτικές προμήθειας του κρέατος κι εξειδίκευσε σχετική πίστωση  12.917,19 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι “με συνέπεια ο Δήμος Καλαμάτας και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, ενισχύει τις άπορες οικογένειες που κατόπιν αιτήσεώς τους κρίνονται και επιλέγονται έτσι ώστε να υποστηριχτούν. Για τις φετινές εορταστικές ημέρες του Πάσχα, όλες οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν από αυτές που αιτήθηκαν, είναι μες στις δυνατότητες του προϋπολογισμού μας”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι “η προμήθεια θα γίνει από τον διαγωνισμό που υπάρχει και αφορά τις προμήθειες του Δήμου Καλαμάτας. Μέσω διαγωνισμού, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Παλιά δίναμε το κουπόνι και μπορούσε να πάει ο πολίτης όπου ήθελε. Αυτό μας το έκοψε ο επίτροπος, είπε ότι η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται, δεν επιτρέπεται. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού. Οπότε κάνουμε κάθε χρόνο διαγωνισμό και αφορά όλα τα τρόφιμα και έτσι αναγκαστικά…”.

Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι ο διαγωνισμός αφορά  “Παιδικούς Σταθμούς, περιλαμβάνει ό,τι αναλώσιμο έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί, οι κατασκηνώσεις, το Μαγειρείο, τα πάντα. Είναι μεγάλος

διαγωνισμός ύψους 400-500 χιλιάδων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περσινό Πάσχα ο δήμος είχε μοιράσει συνολικά 1.417 κιλά χοιρινού κρέατος σε 562 άπορες οικογένειες με συνολικά 1.172 μέλη.

Γ.Σ.