Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:32

Ο δήμαρχος Τριφυλία Γιώργος Λεβεντάκης στη Βουλή για τον "δικαστικό χάρτη"

 

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης», που αφορούσε την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, συμμετείχε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Ο κ. Λεβεντάκης τόνισε στην ομιλία του ότι έχει κατατεθεί από τον δήμο υπόμνημα με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του, επισημαίνοντας ότι θα εκφράσει τις ανησυχίες των συμπολιτών του οι οποίες είναι πάρα πολλές: «Η κατάσταση δεν οδηγείται σε ανάπτυξη όταν καθημερινά μας παίρνετε και κάτι, τα αστυνομικά τμήματα, τα νοσοκομεία, τα πρωτοδικεία, αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι κατάντια. Ό,τι λέω, δεν το λέω αντιπολιτευτικά, σκύψτε στα προβλήματά μας».

Μίλησε επίσης για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, με τη σύνθεση του πληθυσμού, την έκτασή του, αλλά και την οικονομική δύναμη στον πρωτογενή τομέα: «Η επαρχία υποφέρει, εγκαταλείπεται και αν εγκαταλειφθεί η επαρχία, θα εγκαταλειφθεί και η Ελλάδα. Άλλοι ματώσανε για να μας παραδώσουν την Ελλάδα μας ελεύθερη και εμείς τη δώσαμε πίσω χωρίς να πέσει μια σφαίρα».

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο, τον νομικό του σύμβουλο Νίκο Αγγελόπουλο και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιο Πετρόπουλο.

Κ.Μπ.