Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 15:01

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον δρόμο Μυρτοποταμιάς

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του σημαντικού για την περιοχή έργου ασφαλτόστρωσης του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου Μυρτοποταμιά – 3η επαρχιακή οδός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Μεσσήνης με τη μελέτη προβλέπεται ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου, ο οποίος χωροθετείται βόρεια του οικισμού της Μυρτοποταμιάς και νότια της Κοινότητας Πολυλόφου. Πρόκειται να γίνουν εργασίες σε μήκος 3 χλμ. και θα κατασκευαστούν απαραίτητα συνοδά έργα, όπως επενδεδυμένη τάφρος, ιρλανδικές διαβάσεις και τεχνικά έργα απορροής υδάτων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020”, με 592.000 ευρώ.

Αυτοψία στο έργο πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Τρίτη, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

“Η ασφαλτόστρωση θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους μιας ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες. Επομένως, θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα των αγροτών μας προς τις καλλιέργειές τους και θα επιτευχθεί η διασύνδεση της 3ης επαρχιακής με τους οικισμούς που βρίσκονται στο νότιο τμήμα του δήμου και την παραλιακή ζώνη. Συνεπώς, επιτελείται ο αρχικός μας στόχος που είναι διττός: αφενός εξυπηρετούνται οι κάτοικοι με την προσβασιμότητα στην καθημερινή τους εργασία και αφετέρου προσφέρεται περαιτέρω ανάπτυξη προς τη νότια πλευρά”, σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης.