Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 12:13

Σχέδιο Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών στο Δήμο Καλαμάτας

 

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο “Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο”.

Η παρουσίαση του σχεδίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Παπανικολάου και τον συντονιστή δράσεων της WWF Ελλάς για τις δασικές πυρκαγιές Ηλία Τζηρίτη, παρουσία μελών της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων,  προέδρων κοινοτήτων και τοπικών φορέων και οργανισμών.

Ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι είχε υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF Ελλάς) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη σύνταξη του Σχεδίου Πρόληψης, δεδομένης  της βαρύτητας που δίνει σε δράσεις ενίσχυσης της ανθεκτικότητας.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ενώ το σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και τα πορίσματά του θα χρησιμοποιηθούν -μεταξύ άλλων - από τις υπηρεσίες του δήμου για την τεκμηρίωση προτάσεων και έργων.