Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 07:53

Προχωρούν οι εργασίες στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

 

Με πολύ καλούς ρυθμούς σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, εξελίσσονται οι εργασίες που αφορούν την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ, στην οδό Δημοσθένους.

Το έργο, η πρόοδος του οποίου είναι ήδη ορατή, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 80%.

Σχετική ενημέρωση έλαβε χθες, σε αυτοψία του στο κτήριο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλης Κουτραφούρη από τον εργοταξιάρχη της αναδόχου εταιρείας “Δομική Αθηνών ΑΤΕ”.

Μέχρι σήμερα έχει επισκευασθεί η φέρουσα λιθοδομή του κτηρίου και έχει ενισχυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα και τσιμεντενέσεις, εσωτερικά και εξωτερικά όσο και στους ενδιάμεσους φέροντες τοίχους.

Επιπλέον, έχει γίνει η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του Α’ ορόφου με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα και η αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης τετράριχτης στέγης με νέα. Έχουν αποξηλωθεί και ανακατασκευασθεί εξαρχής, τα εξωτερικά επιχρίσματα και τα μορφολογικά στοιχεία των τεσσάρων όψεων του κτηρίου, έχουν τοποθετηθεί οι γυψοσανίδες στο ισόγειο, έγιναν οι χρωματισμοί εξωτερικά του κτηρίου, τοποθετήθηκαν τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου και έχει ανακατασκευαστεί εκ βάθρων στο ισόγειο η ηλεκτρολογική και η υδραυλική εγκατάσταση.

Στόχος του έργου, κατά τον δήμο, είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και εθνικούς πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, με προϋπολογισμό 831.000 ευρώ.