Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 14:10

Βουδούρης: «Κακουργηματική η ζημιά από το "Τουριστικό"»

Κακουργηματικής μορφής χαρακτήρισε τη ζημιά για το Δήμο Τριφυλίας -τα οφειλόμενα από τους ενοικιαστές του "Τουριστικού περιπτέρου"- ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Επαμεινώνδας Βουδούρης, που έθιξε το σχετικό ζήτημα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με αφορμή την έκδοση της δικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πού οφείλεται το γεγονός ότι ο δήμος δεν κατήγγειλε την μίσθωση, για να απαντήσει ο ίδιος με μορφή ερωτήματος και πάλι: «Ηταν πολιτικός φίλος; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς».

Ανοίγοντας το θέμα ο κ. Βουδούρης σημείωσε: «Βλέποντας την απόφαση του δικαστηρίου καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο. Από το Φεβρουάριο του 2009 είχε να πληρωθεί ενοίκιο. Στο τέλος του 2009 οι οφειλές φτάνουν τα 61.964 ευρώ. Τότε έπρεπε ο δήμος να καταγγείλει την σύμβαση. Δεν έγινε όμως αυτό. Το 2010, από την αρχή του χρόνου δεν πληρώνεται τίποτα. Το Σεπτέμβριο του 2010 μετά από αίτημα του ενοικιαστή χαρίζονται τα ενοίκια 9 μηνών του 2010 γιατί γίνονταν τα έργα στην παραλία και είχε διακοπεί η δίοδος προς την παραλία. Ηταν κλειστή η παραλία; Κάποιος κοροϊδεύει το λαό της πόλης. Επιπλέον, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται και το μίσθωμα κατά 56%». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις αγωγές που έκανε ο δήμος το 2011 και το 2014 και σημείωσε πως τα οφειλόμενα ενοίκια φτάνουν περίπου τα 260.000 ευρώ. 

Κλείνοντας ζήτησε να ελεγχθεί αν υπάρχει τρόπος να εισπραχθούν τα οφειλόμενα ή ένα μέρος τους και ο δήμος πρέπει να ξεκινήσει την διαδικασία για την μίσθωση του ακινήτου.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε ότι ο δήμος θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βγει άδεια για το ακίνητο.

Κ.Μπ.