Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 15:53

Δεν δίψασε φέτος η Δυτική Μάνη, σύμφωνα με το δήμαρχο Γ. Μαραμπέα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στον τομέα της ύδρευσης το φετινό καλοκαίρι στη Μάνη, και σε κανένα χωριό δεν παρατηρείται έλλειψη νερού καθ' όλο το 24ωρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χωριών υδροδοτείται από τις πηγές του Βυρού και δε χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν γεωτρήσεις. 

Αυτά σημείωσε στην "Ε" ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας: «Πάει άριστα η κατάσταση με το νερό στο δήμο μας. Και η υδροδότηση γίνεται με νερό από τις πηγές Βυρού», επεσήμανε ο δήμαρχος. Παρατήρησε πως όλα τα χωριά και τα ορεινά, από την Τραχήλα στην Πλάτσα μέχρι και τον Αγιο Νίκωνα έχουν νερό». 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «δεν έχει νερό όλες τις ώρες του 24ώρου. Εχουμε τα προβλήματά μας, αλλά τα αντιμετωπίζουμε και υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο. Το σημαντικό είναι πως το νερό των πηγών του Βυρού είναι ποιοτικά κατάλληλο».

Ο Γ. Μαραμπέας ανέφερε πως «έτσι έχουμε σταματήσει τα αντλιοστάσια και εξοικονομούμε χρήματα για το Δήμο», υπενθυμίζοντας ότι «άλλες χρονιές βάζαμε τις γεωτρήσεις από το Μάιο». Εξήγησε ότι «ήταν καλή χρονιά με τις βροχές, κάναμε καλή διαχείριση με διάφορες παρεμβάσεις και εξοικονομήσαμε νερό από το Βυρό» και πρόσθεσε πως «αν δε μας βρει τίποτα απρόοπτο, δε θα έχουμε προβλήματα. Μόνο η Στούπα, το Νεοχώρι και ο Αγιος Νικόλαος παίρνουν νερό από γεωτρήσεις».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος απένειμε τα εύσημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, λέγοντας: «Εχουμε έναν νέο αντιδήμαρχο το Γιώργο Γιατράκο, που είναι μέρα - νύχτα από πάνω στην ύδρευση. Κάνει τεράστια προσπάθεια και οφείλεται και σε αυτόν η πολύ καλή εικόνα».

Γ.Σ.