Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:28

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το επισιτιστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος στη Μεσσηνία, με τη διανομή νωπού κοτόπουλου από τους δήμους σε 3.462 οικογένειες.

Την ικανοποίησή τους για την έναρξη του προγράμματος και τις μέχρι τώρα διαδικασίες προετοιμασίας εξέφρασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα είναι η συντονίστρια δομή για το νομό. Είπε ότι υπάρχουν 18 εταίροι, δήμοι, μητροπόλεις και κοινωνικοί φορείς και οι ωφελούμενοι είναι 7.567 άτομα.

Το πρόγραμμα αφορά διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, ενώ προβλέπει και προγράμματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως είναι τα κοινωνικά φροντιστήρια και η ψυχοκοινωνική φροντίδα.

Το 2016 η διαδικασία της προμήθειας γίνεται από τις δομές, όπως είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο προϋπολογισμός για το νομό μας είναι 1.882.000 ευρώ.

Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε πως «το σημαντικό είναι ότι έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εταίρων. Πρέπει να υπάρχουν συνέργειες και αυτή η συνεργασία δημιουργεί προστατευτικό τείχος εθελοντών που συνδράμουν». Πρόσθεσε ότι «προστρέχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως είναι η προσφορά ψυγείων».

Γ.Σ.