Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 11:21

Ξεχωριστή δημοπρασία για ξενώνα και καφετέρια στο Τουριστικό Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την

Την προοπτική της μεμονωμένης προσφοράς, είτε του ξενώνα είτε της καφετέριας (της ξύλινης κατασκευής), προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας στην προσπάθεια να πετύχει τη μίσθωση και τη λειτουργία του Τουριστικού Ταϋγέτου, έστω της καφετέριας, μετά από τρεις άγονες δημοπρασίες.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Στην εισήγηση του συμβούλου Γιώργου Φάβα επισημαίνεται ότι «δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά, είτε για το σύνολο των ακινήτων, είτε μεμονωμένα για κάποιο ακίνητο» και διευκρινίζεται: «Στην περίπτωση υποβολής προσφοράς από έναν ενδιαφερόμενο για το σύνολο των ακινήτων, τότε δύναται να εκμισθωθεί σε αυτό το ενιαίο (ξενώνας και καφετέρια) με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 χρόνια. Η εκμίσθωση θα γίνει με δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί από την αρμόδια επιτροπή κατά τις κείμενες διατάξεις».

 

Σύμφωνα με τις προηγούμενες διακηρύξεις, «το κόστος επισκευής - ανακατασκευής του Τουριστικού, με βάση μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκτιμάται στα 274.720,50 ευρώ. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό έως 50% αυτού για τις δαπάνες επισκευής του ακινήτου».