Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 15:35

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου - ΕΦΕΤ: Ελεγχος στα υπολείμματα φυτοφαρμάκων (βίντεο)

Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΕΦΕΤ θα δώσει τη δυνατότητα για έλεγχους που δεν γίνονταν όπως για παράδειγμα για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα και λαχανικά.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από όσα δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε" ο κ. Αναστασόπουλος παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα δεη υπήρχε δυνατότητα ελέγχου για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα και λαχανικά

Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασόπουλος είπε για την συνεργασία με τον ΕΦΕΤ: Κατόπιν της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΦΕΤ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή τηςΣταυρούλας Φωτοπούλου , εκπροσώπου του ΕΦΕΤ Τρίπολης και τους Δ/ντες Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Ανάπτυξης, Υγείας καθώς και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων ελέγχου. Καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας για τη διενέργεια κοινών ελέγχων και τέθηκαν οι κατηγορίες των ειδών που πρωτίστως θα ελεγχθούν. Ειδικότερα τα προϊόντα ελαιολάδου, ελιάς, κρέας, τυροκομικά, μέλι, νερό, πάγος, αρωματικά φυτά κλπ., θα ελεγχθούν αρχικά ενώ τα μεικτά κλιμάκια θα εστιάσουν και σε ελέγχους για τις περιπτώσεις ελληνοποιήσεων και αισχροκέρδειας στην αγορά της αγροτικής παραγωγής."