Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 11:37

Πολιτική σύγκρουση Νίκα - Αναστασόπουλου με φόντο το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Σε πολιτική σύγκρουση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου οδήγησε η διαφωνία τους για το αντιπλημμυρικό του «Μορέα» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας ζήτησε μάλιστα από τον κ. Αναστασόπουλο να παραιτηθεί από την θέση του αντιπεριφερειάρχη, αλλά ο τελευταίος απάντησε ότι δεν θα παραιτηθεί και προκάλεσε τον περιφερειάρχη να τον αποπέμψει.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη καθώς ο κ. Αναστασόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα αντιπλημμυρική προστασία της Πελοποννήσου διαφοροποιήθηκε από όσα είχε εισηγηθεί προηγουμένως ο κ. Νίκας για το αντιπλημμυρικό έργο του «Μορέα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Νίκας μεταξύ άλλων κατάγγειλε πως τα τρία από τα τέσσερα χρόνια της θητείας του κάποια πρόσωπα τον υπονόμευαν ενώ άφησε για ακόμα μια φορά αιχμές, χωρίς να το κατονομάσει, κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επειδή στις πλημμύρες της Καλαμάτας επέρριπτε ευθύνες στο δήμαρχο.

Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση αυτή κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρη είναι στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή τερμάτισε τη θητεία της διασπασμένη μετά την σύγκρουση του τότε περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες του Ελένη Αλειφέρη και Περικλή Μαντά.

Επίσης το 2014 είχαν συγκρουστεί με το τότε περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και είχαν παραιτηθεί οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες, Παναγιώτης Αλευράς, Ανδρέας Πουλάς και ο τότε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος. Μένει να δούμε αν στους δυο μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας του κ. Νίκα θα διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης του ή αν θα επιχειρηθεί αποδόμηση της πολιτικής της οντότητας με παραιτήσεις και αποχωρήσεις.