Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 07:45

Στον αέρα παραμένει το νέο Περιφερειακό

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η λανθασμένη απόφαση ανακήρυξης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου από το Πρωτοδικείο Τρίπολης, ενώ η καθυστέρηση έκδοσης της σωστής απόφασης τροφοδοτεί τις φήμες για αλλαγή στην κατανομή των εδρών. Μέχρι τη νέα ανακήρυξη οι  υποψήφιοι σύμβουλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και οι επικεφαλής των παρατάξεων βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιδράσουν. Κανένας πάντως δεν γνωρίζει αν η λανθασμένη ανακήρυξη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή αν προκλήθηκε στην προσπάθεια διαφορετικής ερμηνείας της εγκυκλίου, για την κατανομή των εδρών στα περιφερειακά συμβούλια. 

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Τρίπολης δεν ανακήρυξε ως συμβούλους τους επικεφαλής - υποψήφιους περιφερειάρχες των συνδυασμών που εξελέγησαν στη μειοψηφία, ούτε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τους, ενώ άφησε επίσης εκτός Συμβουλίου τους συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Κάτσαρης) και των Οικολόγων (Λυμπεροπούλου), δίνοντας από μία επιπλέον έδρα στους συνδυασμούς της Χρυσής Αυγής (Δολτσινιάδης) και του Γιάννη Μανώλη. 

Η αναστάτωση παραμένει, καθώς χθες, ενώ το δικαστήριο αναμενόταν να διορθώσει την απόφασή του, δεν εξέδωσε τελικά διορθωτική απόφαση. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, αυτό έγινε διότι η υπόθεση άλλαξε χέρια δικαστή - εισηγητή, γι’ αυτό και το Πρωτοδικείο της Τρίπολης δεν εξέδωσε απόφαση,

Για να καταλάβει κανείς πόσο ανεξήγητη είναι και τι προβλήματα δημιουργεί η αρχική απόφαση του δικαστηρίου, αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα εξής:

Στη Μεσσηνία από το συνδυασμό του Οδ. Βουδούρη έχει ανακηρύξει τις τρεις πρώτες υποψήφιες (Κοζομπόλη, Καρλαύτη-Σωφρονά και Βουδούρη), αγνοώντας τον  επικεφαλής κ. Βουδούρη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Πατσαρίνο.

Στο συνδυασμό του περιφερειάρχη Π. Τατούλη δίνει 7 έδρες και ανακηρύσσει συμβούλους και τους Γ. Αργυράκη και Γ. Μπακούρο.

Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ανακηρύσσει σύμβουλο τον Π. Τσαπραλή, που δεν είναι ο πρώτος σε σταυρός υποψήφιος του συνδυασμού στο νομό.

Από το συνδυασμό του Γ. Δέδε δεν ανακηρύσσει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά, αλλά τον υποψήφιο σύμβουλο Διον. Αλευρά.

Πάντως, εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα εκλεγούν τελικά οι Π. Κάτσαρης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Δ. Λυμπεροπούλου (Οικολόγοι) ή αν και με τη διορθωτική απόφαση θα παραμείνουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Γ.Σ.