Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 08:31

Αλλαγές και στην ΠΕΔ φέρνει η εκλογή Τσώνη

Θα ξαναγίνουν εκλογές στην ΠΕΔ Πελοποννήσου και στο ΦΟΔΣΑ, για την ανάδειξη νέων διοικήσεων. Η αλλαγή της ηγεσίας στο Δήμο Μεσσήνης έχει αλυσιδωτές παρενέργειες και στα ανώτερα επίπεδα της αυτοδιοίκησης.

Και αυτό γιατί η εκπροσώπηση του Δήμου Μεσσήνης στα δύο συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά όργανα αλλάζει με την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Τώρα πλέον η παράταξη Τσώνη θα έχει τους περισσότερους αντιπροσώπους (τους 4 από τους 6) στην ΠΕΔ ως πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία (Αναστασόπουλου) έχει τους 2. Μάλιστα, ο χαμένος δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, εκπροσωπώντας τους δημάρχους που πλέον ο ίδιος δεν είναι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές της ΠΕΔ Πελοποννήσου οι εκλογές κρίθηκαν στη μία ψήφο. Η παράταξη της Ν.Δ. (ΑΔΑΚ) εξασφάλισε οριακά, για μία ψήφο, την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εκλέγοντας τα 11 από τα 21 συνολικά μέλη στη σημερινή Γενική Συνέλευση. Η παράταξη των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (Ανεξάρτητη Πελοπόννησος) πήρε 6 έδρες, του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου) 3 κι εξελέγη και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ως ανεξάρτητος αριστερός.

 Γ.Σ.