Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 09:38

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΝΔ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΝΔ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Με την πεποίθηση ότι "η ΝΔ με τη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας, που είναι βυθισμένη προς τα κάτω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", έγιναν χθες τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας του κόμματος στην Καλαμάτα. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ομιλία της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, λίγο αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως πρώτο στόχο της ΝΔ τη μείωση της φορολογίας, και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την κάλεσε να παραδώσει τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, έστω και εγκαινιάζοντάς τον μισό μισό, όπως είπε.

Την κορδέλα των νέων γραφείων του κόμματος έκοψε η Μ. Σπυράκη, η οποία νωρίτερα είχε μια αναποδιά καθώς κλείστηκε στο ασανσέρ του κτηρίου των νέων γραφείων. Μαζί της ήταν και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας κι άλλα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και τοπικά κομματικά στελέχη.

Στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ανάγκη τη ΝΔ» και σημείωσε: «Με υπερηφάνεια θα δώσουμε τη μάχη, όπως ξέρουμε και τη δίνουμε, γιατί ακριβώς πρέπει να προστατεύσουμε τη μεσαία τάξη, την αγροτιά, τους μικρομεσαίους, τη μείωση της φορολογίας που επανειλημμένα έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος και την οποία είχαμε κάνει πράξη ως κυβέρνηση - και που είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα του προγράμματός μας. Για να γίνουν αυτά απαιτείται ενότητα, ομοψυχία, φιλότιμο. Ξέρουμε και από τα τρία. Θα δώσουμε τη μάχη όπως πρέπει και όπως προσδοκά από εμάς όλος ο κόσμος. Να είναι καλορίζικα αυτά τα γραφεία, και θα είναι καλορίζικα, θα είναι δυνατά. Το έδειξε ήδη ο κόσμος που ήρθε εδώ απόψε».

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ

Σε ερώτηση για τη σημερινή παράδοση του πρώτου τμήματος του περιφερειακού της Καλαμάτας από την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Επιτέλους, πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Αυτό θεμελιώθηκε το ’12, ήρθα δύο φορές και μάλιστα ως πρωθυπουργός το ’14 και είχε τελειώσει πια η γέφυρα. Βγήκαν αυτοί κυβέρνηση και επί 1,5 χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Αυτό είναι αδιανόητο. Εύχομαι να κάνουν τα εγκαίνια, έστω και μισά μισά όπως πάνε να τα κάνουν, αλλά εν πάση περιπτώσει ας τελειώνει η υπόθεση αυτού του δρόμου. Το έχει ανάγκη η Καλαμάτα, η οποία πραγματικά με την ύπαρξη αυτού του περιμετρικού θα ανακουφιστεί, και θα υπάρχει η δυνατότητα να έρχεται κανείς ακόμα πιο άνετα μέσα σε μια πόλη η οποία πραγματικά και μεγαλώνει και ομορφαίνει μέσα σε αυτά τα χρόνια».

Σε δήλωσή του ο Λευτ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, εδώ που πάλι τα ποσοστά της ΝΔ θα δώσουν το μήνυμα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές. Στον τόπο που προσφάτως ανέδειξε έναν πρωθυπουργό που άφησε έργο με πρόσημο θετικό για τη χώρα. Και είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεπικουρία όλων των δυνάμεων των Κεντροδεξιών δυνάμεων του τόπου μας, πολύ πολύ σύντομα η ΝΔ θα φτάσει εκεί που πραγματικά της αξίζει. Πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του κόμματός μας σε όλη τη Μεσσηνία, διότι σε πολύ σύντομο χρόνο δημιούργησαν έναν εξαιρετικό χώρο, που θα είναι η αφετηρία για μεγάλες νίκες ξανά σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, σε ολόκληρη την Ελλάδα».

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ 

Στην ομιλία της στο Πνευματικό Κέντρο η Μ. Σπυράκη ευχαρίστησε τον Αντ. Σαμαρά, που ως πρωθυπουργός κράτησε όρθια την πατρίδα στην πιο δύσκολη στιγμή της. Και διαβεβαίωσε ότι η ερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχίσει αυτό το έργο και θα πετύχει ακόμα μεγαλύτερο. 

Η ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η σχέση με το λαϊκισμό πρέπει να τερματιστεί τη μέρα που θα γίνουν οι εκλογές, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είχε τη δυνατότητα να σταθεί ευπρεπώς στο κάδρο της τιμής που έκανε στη χώρα μας ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. 

Η κ. Σπυράκη παρατήρησε ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, είχαν μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο, η εισφορά αλληλεγγύης και ο ΦΠΑ στην εστίαση. Μίλησε για την παγίδα του λαϊκισμού και για την καλλιέργεια μιας σειράς ψευδαισθήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως οι γιατροί και οι μηχανικοί, που κόστισαν στην ελληνική οικονομία, έχουν φύγει από τη χώρα. Σημείωσε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια χώρα βυθισμένη προς τα κάτω σε όλους τους τομείς, και επεσήμανε πως πρέπει να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανέβει προς τα πάνω.

Προλογίζοντας την κ. Σπυράκη, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου παρατήρησε ότι «πρέπει να προσεγγίσουμε τους πολίτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, που εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER