Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 21:12

Καλαμάτα: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τον Κουκούτση


“Για το θέμα που προέκυψε για άλλη μια φορά με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής την ευθύνη την έχει ο δήμαρχος και συνολικά οι δυνάμεις που επέλεξαν να του δώσουν «άφεση αμαρτιών» και να συνεργαστούν μαζί του”.

Αυτό τονίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Καλαμάτας σε ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.
Επισημαίνει ότι “ευθύνη έχουν όμως και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι σύμβουλοι που τον «νομιμοποιούν» (μέσω ερωτήσεων, μέσα από κουβεντούλες κ.α) και τον βάζουν στο κάδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σαν ένα απλό δημοτικό σύμβουλο”.
Οσον αφορά προτάσεις της για επαγγελματίες και δημότες, “για μέτρα ανακούφισης και στήριξης μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, που απορρίφθηκαν από τη δημοτική αρχή”, θυμίζει ότι ορισμένες ήταν: “Μείωση δημοτικών τελών για όλους, απαλλαγή ενοικίων για όσους ενοικιάζουν δημοτική περιουσία, απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων ή γενναίες έστω μειώσεις. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων (ΚΕΑ, άνεργοι, δημοτικό παντοπωλείο κ.α), να μην γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη ως 20.000 ευρώ”.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” εκτιμά ότι “η δημοτική αρχή οδηγεί τους μικροεπαγγελματίες στο δανεισμό, στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική φέσωσε τους επαγγελματίες, θα τους ξαναφεσώσει τώρα και θα βγάλει πάλι κερδισμένες τις τράπεζες. Είναι μια πολιτική που ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν και να απορροφήσουν τις μικρότερες”.
Για για την καθαριότητα των σχολείων (που κατέθεσε ερώτηση), αναφέρει ότι “η δημοτική αρχή υποστήριξε πως μπορεί να γίνεται δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μετά το τέλος των μαθημάτων. Αυτό θα συμβεί όμως με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων καθαριστριών και με τις ίδιες συμβάσεις των 250 ευρώ. Απαιτούμε μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου τώρα”.
Για το ψήφισμα με τους πατατοπαραγωγούς υποστηρίζει ότι “περίσσεψαν τα λόγια συμπάθειας και τα κροκοδείλια δάκρυα. Αλλο ένα ψήφισμα συμπαράστασης για τα μάτια του κόσμου, ένα από τα πολλά που έχουμε βγάλει κατά καιρούς για τους αγρότες. Κουβέντα για την ΕΕ, για τους εμπόρους, για τις τιμές, για τις αθρόες εισαγωγές. Το μόνο μέτρο που αποφασίστηκε ήταν να πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα στη λαϊκή αγορά και να πουλούν την πατάτα τους. Σαν να δίνουμε ασπιρίνη σε καρκινοπαθή είναι αυτό το μέτρο, αφού δεν έγινε δεκτό ούτε ένα από τα αιτήματα των παραγωγών, όπως διατυπώθηκαν από τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης”.
Τέλος, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέφρασε την ελπίδα “η επόμενη συνεδρίαση να γίνει με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων και όχι με τηλεδιάσκεψη. Στην αίθουσα ‘Κουμουνδούρος’ στην Περιφέρεια μπορούν να τηρηθούν όλοι οι όροι προστασίας της υγείας των συμβούλων, των δημοσιογράφων και όσων επιθυμούν να παρευρεθούν για κάποιο ζήτημα. Δεν μπορεί να ανοίγουν τα σχολεία, να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στο δήμο και να μην μπορεί να συνεδριάσει ένα σώμα 41 ατόμων. Η συνέχιση της τηλεδιάσκεψης θα κρύβει πλέον άλλα ζητήματα και όχι μια συνθήκη που προστατεύει την υγεία των συμβούλων”.