Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 21:28

ΚΚΕ κατά Αγαπηδάκη για υγεία στην Ανατολική Πυλία

 

Στην απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη για τις δομές υγείας στο νομό, αντιδρά η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Σε σχόλιο της αναφέρει ότι “αποτελούν πρόκληση όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας στην Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην ΝΑ Πυλία. Με λίγα λόγια χαρακτήρισε το δίκτυο δομών πρωτοβάθμιας υγείας παραπάνω από επαρκές, λέγοντας μάλιστα πως είναι «ιδιαίτερα πυκνό». Τα ίδια είπε και για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην μεσσηνιακή ύπαιθρο” και σημειώνει, μεταξύ άλλων: “Τι και αν οι κάτοικοι από το Λογγά μέχρι την Κορώνη έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές πως «τρέμει το φυλλοκάρδι τους» μην πάθουν κάτι, αφού η περιοχή είναι υγειονομικά ακάλυπτη, χωρίς Κ.Υ. και σταθμό ΕΚΑΒ; Τι και αν οι ίδιοι οι υγειονομικοί μέσα από τα σωματεία τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα πως οι ελλείψεις ιατρών στα Κ.Υ. της Μεσσηνίας κυμαίνονται στο 40% περίπου; Την ίδια ώρα που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων στις υγειονομικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν, τους επιβάλλεται επιπλέον να καλύψουν κενά και σε άλλες μονάδες! Ακόμα, για το Κέντρο Εφημερίας Λογγάς, πρόσφατη καταγγελία υγειονομικών αναφέρει πως «δεν εφημερεύει κάθε μέρα, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί»”.

Η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι “στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει σταματήσει να λειτουργεί το Ογκολογικό τμήμα, αφού δεν υπάρχει γιατρός” και παρατηρεί: “Το όψιμο ενδιαφέρον των βουλευτών της ΝΔ στην Μεσσηνία, για την κατάσταση της υγείας στο νομό, μόνο ως «πάσα» μπορεί να χαρακτηριστεί προς την κυβέρνηση για να αυτοπροβληθεί ως αυτή που «σκύβει πάνω από τα προβλήματα».

Γιατί την ίδια ώρα, που κάνουν ότι κόπτονται για την υγεία, ψηφίζουν νόμους που προωθούν τα «νοσοκομεία ΑΕ», διαφημίζοντας τα απογευματινά ιατρεία και τους τιμοκατάλογους της ντροπής! Οι ελλείψεις και η υποστελέχωση στις δομές Υγείας στην Μεσσηνία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν και που αντιμετωπίζει την Υγεία με όρους κόστους - οφέλους. Ας μην κάνουν, λοιπόν, ότι «δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα»”.