Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 08:34

Ομιλία Τσιόδρα στην Καλαμάτα: “Επικίνδυνη η χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές”

 

Η χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές θέτει σε κίνδυνο την σταθερή πορεία της Ελλάδας τόνισε το Σάββατο το βράδυ στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Rex” στην Καλαμάτα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας.

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να μην κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Τσιόδρας επισκέφθηκε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Τον κ. Τσιόδρα  συνοδεύσαν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας

Σύμφωνα με το βιογραφικό του προεκλογικού του φυλλαδίου: «Ο Δημήτρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας, το 1959. Τελείωσε το Α' Λύκειο Τρίπολης, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, στις ΗΠΑ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό course με θέμα "Sociology of Mass Media and Popular Culture“ στο Πανεπιστήμιο Columbia. Εργάστηκε επί 27 χρόνια ως δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας και ασχολείται συστηματικά με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων. Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας της κρίσης, έδωσε μάχες ενάντια στον λαϊκισμό στο πλευρό των δυνάμεων που κράτησαν τη Χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Με την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019, έχει παρακολουθήσει από κοντά όλες τις διεργασίες στην ΕΕ. Ως δημοσιογράφος, έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier lnternational, lnternational Relations. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για την Ευρώπη.

Το τελευταίο του, που κυκλοφόρησε το 2024, έχει τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος» και καταγράφει την εξέλιξη της Ευρώπης ως την Ένωση των «27», τους σημαντικούς σταθμούς αλλά και τους εθνικούς ανταγωνισμούς που σημάδεψαν αυτήν την πορεία».