Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:00

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τον "Κόσμο" του Πέτρου Κόκκαλη η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα "Κόσμος" του Πέτρου Κόκκαλη θα είναι η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Γεννήθηκε στον Άσσο Κορινθίας. Είναι κάτοικος και δημότης Καλαμάτας. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας από το Bristol University of England, πτυχιούχος Γεωπονικής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών (MSc) τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός αλλά και ως Γεωπόνος τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 24 χρόνια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2002 και το 2006, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου το 2010, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, η πρώτη γυναίκα, και η μοναδική μέχρι σήμερα, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το 2014 και το 2019. Υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου και το 2023 με την «Πράσινη Κοινωνική Πελοπόννησο». Υποψήφια βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους το 2012, το 2015 και με το ΠΑΣΟΚ το 2023.

Συμμετέχει, εδώ και 30 χρόνια, στο πεδίο σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος κυρίως, αλλά και σε θέματα μεταναστευτικού και έμφυλης βίας. Στο site που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη την δραστηριότητά της. https://peloponnisosoikologiki.wordpress.com/

Έχει δύο βραβεύσεις σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού. Έχει πολλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και πλούσια αρθρογραφία και παρουσία σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας μεταξύ άλλων τονίζεται: 

"Όλα τα παραπάνω όμως δεν θα είχαν καμία αξία και δεν θα έφερναν κανένα αποτέλεσμα αν δεν συνδέονταν με την ενεργή της δράση και τους αγώνες στην κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πιστεύει πως ήρθε η ώρα, η οργή να δώσει την θέση της στις προτάσεις και η αγανάκτηση στην ελπίδα. Άλλωστε ο Καζαντζάκης έγραφε: «να αγαπάς την ευθύνη. Να λες Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, Εγώ φταίω….». Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, όπως λέει κι η ίδια, «Και Εγώ αγαπώ την Ευθύνη…»".