Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 11:44

Ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η Ελενα Κουντουρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι η ελπίδα για πρόοδο και ευημερία στην πατρίδα μας,  εκτίμησε η ευρωβουλευτής και υποψήφια στις εκλογές της 9ης Ιουνίου Έλενα Κουντουρά, χθες στην Καλαμάτα, σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Rex”.

Η ευρωβουλευτής που νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Τριφυλία και είχε επαφές με ξενοδόχους κι εκπροσώπους της εστίασης, κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν στις ευρωεκλογές, αλλά να μετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, να μην αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτούς, ενώ ανέφερε πως η αποχή μειώνει τη δημοκρατία.

“Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και όλες οι ευρωπαϊκές αποφάσεις μας αφορούν άμεσα”, επεσήμανε η κ. Κουντουρά  και διευκρίνισε πως οι 8 στις 10 αποφάσεις - νομοθετήματα της Ε.Ε. επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας.

Ενημέρωσε αναλυτικά για τη τη συμμετοχή της σε διάφορες επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις μεταφορές, το διευρωπαϊκό δίκτυο, την οδική ασφάλεια, την ενεργειακή κρίση, τις νέες τεχνολογίες και την ισότητα.  Μίλησε για πόρισμα καταπέλτης της Ε.Ε. για την κυβέρνηση, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, για τεράστια συγκάλυψη και την Ευρωπαία εισαγγελέα που απήγγειλε κατηγορίες σε 23 εμπλεκόμενους, για ηχητικά που μονταρίστηκαν και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου δεν κάλεσαν τους βασικούς μάρτυρες.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για την αισχροκέρδεια στην Ελλάδα και

πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα έδωσε πολλά δικαιώματα στην Ευρώπη με τις υποκλοπές, το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, τη διαφθορά και την διαπλοκή”.

Είπε, ακόμα, ότι “το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση δεν κάνει χρηστή διαχείριση και έχει μπει και η Εισαγγελία”.

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι “ανέβηκαν οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα και δεν έπεσαν” και για την ακροδεξιά που ενισχύεται και συνεργάζεται με τη δεξιά, δήλωσε πως “χαμένη θα είναι η κοινωνία στα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα”.

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για μεγάλη νίκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών αυτή την 5ετία στο Ευρωκοινοβούλιο και δήλωσε ότι ήταν στους 20 ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη νομοθετική πρωτιά και μεταξύ των 5 πιο επιδραστικών ευρωβουλευτών.

Γ.Σ.