Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 08:28

Μανιάτης σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα: «Να αξιοποιηθούν άμεσα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου»

 

Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία, τόνισε ο καθηγητής και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στην ενεργειακή κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει φυσικό αέριο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να καλύψει ανάγκες της Ε.Ε. Υποστήριξε ότι υπάρχει τραγική καθυστέρηση σε όλα τα επίπεδα από το 2014 μέχρι σήμερα και απαιτείται επιτάχυνση διαδικασιών τόσο στον τομέα του φυσικού αερίου όσο και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Στην ίδια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών, μίλησε ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο οποίος ενημέρωσε για τις προοπτικές των οικονομικών επαγγελμάτων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση της αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων με αποφοίτους της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θοδωρής Κοτσιλιέρης.