Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 20:43

Ομιλία Κατρούγκαλου με αποδοκιμασίες στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ομιλία Κατρούγκαλου με αποδοκιμασίες στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

"Κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, θα έπρεπε να ντρέπεστε": Τα λόγια αυτά ενός αυτοαποκαλούμενου πρώην ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσαν το κομματικό ακροατήριο στο Αλ. Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου.

Ο υπουργός φιλοξενήθηκε στην Καλαμάτα από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ανέπτυξε το νέο Ασφαλιστικό, αλλά και τις προκλήσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση και τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει για όλο το διάστημα που το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία. Η παρέμβαση του συγκεκριμένου άντρα ξεσήκωσε πάντως θύελλα αντιδράσεων και εκτός από τις λεκτικές επιθέσεις έπεσαν και σπρωξιές - ενώ η ένταση μεταφέρθηκε εκτός του αμφιθέατρου και η εκδήλωση εντός συνεχίστηκε κανονικά. Νωρίτερα, στην αρχή της ομιλίας του υπουργού Εργασίας, μια γυναίκα είχε διασχίσει την αίθουσα κρατώντας σιωπηλή ένα χαρτί που έγραφε "Ντροπή σας". Η διαμαρτυρόμενη δεν αντέδρασε ούτε όταν την απομάκρυναν οι αστυνομικές δυνάμεις - αντίθετα η φασαρία έξω από το Αλ. Κουμουνδούρος συνεχίστηκε με αλληλοκατηγορίες και βρισιές από τους ανθρώπους οι οποίοι φάνηκε να στηρίζουν τον διαμαρτυρόμενο πολίτη. 

Οσο για την ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου, αυτή έγινε θερμά δεκτή από το ακροατήριο ενώ μετά το τέλος της δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις. Μεταξύ όσων αναφέρθηκαν ήταν και η αναφορά του υπουργού ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συτήματος, το οποίο στηρίζεται -σύμφωνα με τον υπουργό- στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σε άλλο σημείο ο υπουργός δήλωσε και την βεβαιότητά του ότι ο "κόφτης" δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αλλά αν αυτό γίνει τότε η κυβέρνηση έχει προβλέψει την προστασία των ευάλωτων και αδύναμων πολιτών και δεν θα πειράξει μισθούς και συντάξεις. Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε επικριτικά στα "συστημικά" μέσα ενημέρωσης, που όπως είπε πολεμάνε το κυβερνητικό έργο και δεν το  αφήνουν να φανεί.

Χαρακτήρισε ακόμα το τρίτο μνημόνιο ως έναν επώδυνο συμβιβασμό, που επέτρεψε στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα υφεσιακά μέτρα των μνημονίων.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις μίλησε για δυνάμεις νεοφιλεύθερων στην Ευρώπη που θέλουν την ισοπέδωση των κεκτημένων των εργαζόμενων και επιστροφή των εργασιακών σχέσεων πίσω στον 19ο αιώνα. Ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης ως επίτευγμα της κυβέρνησης ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένας οδικός χάρτης για το χρέος. 


NEWSLETTER