Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 09:16

Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Καμμένος

Το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά». Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε το κλείσιμο του στρατοπέδου λέγοντας ότι έτσι θα βρεθούν χρήματα για τη σωτηρία των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας τα χρήματα θα βρεθούν από «εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια» όπως η λειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα κλείσουν και άλλα στρατόπεδα λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα». Η απόφαση όμως αυτή δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με το σχέδιο φιλοξενίας των προσφύγων στη Μεσσηνία, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο κτήριο.

Το νέο στρατόπεδο δημιουργήθηκε το 1988 και φιλοξένησε το 9ο Σύνταγμα πεζικού. Από το 2005 έως το 2011 που αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του, φιλοξένησε το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ). Μετά την απομάκρυνση του ΚΕΔΒ, στο στρατόπεδο έμεινε η 77 Μονάδα Επιστρατεύσεως. Στο στρατόπεδο μπήκαν πάλι νεοσύλλεκτοι επί κυβερνήσεως του Αντώνη Σαμαρά το Μάρτιο του 2013.

 

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 2015

Το 2015 είχαν δει πάλι το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για κλείσιμο του στρατοπέδου. Στις 23 Μαρτίου 2015 ο κ. Καμμένος δήλωσε στην Καλαμάτα για το στρατόπεδο: «Επειδή ο κ. δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Εβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο». Τώρα όμως φαίνεται άλλαξε γνώμη και σκέφτεται να κλείσει το στρατόπεδο.