Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 20:49

Ο Λαμπρόπουλος στη Βουλή για αμυντική θωράκιση της χώρας

 

Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για το νομοσχέδιο “Ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας”, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ανέφερε:

"Θέλω να ευχηθώ στον καινούργιο αρχηγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας να έχει υγεία, να έχει δύναμη, να έχει έμπνευση, να έχει καλό έργο – και είμαι βέβαιος πως μαζί με τους άλλους αρχηγούς, που προσφέρουν, που έχει αναγνωριστεί το έργο τους και που τους τιμάμε, τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε, θα προχωρήσετε για να κοιμάται ήσυχος ο ελληνικός λαός.

Συζητάμε σήμερα την προμήθεια των 6 επιπλέον αεροσκαφών Rafale, των 3 φρεγατών, και τις τορπίλες για τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας. Δεν αμφισβητεί κανένας ότι αυτές οι προμήθειες ήταν αναγκαίες. Το Πολεμικό μας Ναυτικό είχε χρόνια να πάρει τέτοια καινούργια οπλικά συστήματα. Οι φρεγάτες έχουν παλιώσει. Έπρεπε, λοιπόν, να προχωρήσουμε. Το ίδιο και με τα αεροπλάνα. Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η τουρκική επιθετικότητα αναβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το τι συνέβη το 2020. Υπάρχει Έλληνας -εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει- που να λέει ότι, είτε για οικονομικούς λόγους είτε για το ένα, προφάσεις, είτε για το άλλο, δεν έπρεπε να προχωρήσουμε και να εξοπλίσουμε ακόμα καλύτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας;

Τι κάνουμε σήμερα; Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Τι κάνει η χώρα; Αγοράζει αυτά τα οπλικά συστήματα που πρέπει. Σύγχρονα, υπερσύγχρονα. Προστατεύει την ειρήνη, χτίζει ισχυρή δύναμη αποτροπής, για να το σκεφτεί ο οιοσδήποτε θελήσει να απλώσει το χέρι του. Χτίζουμε ισχυρή δύναμη αποτροπής και παράλληλα χτίζουμε, δημιουργούμε, φτιάχνουμε ισχυρές συμμαχίες. 

Υπογράψαμε με τη Γαλλία για πρώτη φορά τέτοια συμφωνία στρατιωτική, με την Αμερική, με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο, με τα Αραβικά Εμιράτα, με τη Σαουδική Αραβία. Κατοχυρώνουμε την πατρίδα μας, την εθνική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας ακεραιότητα.

Δεν έπρεπε, λοιπόν, να γίνουν; Η οικονομική κρίση είναι γεγονός ότι δημιούργησε πρόβλημα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Να πω ότι από το 2015 μέχρι το 2019 πάλι δεν προχώρησαν, πάλι δεν έγινε απολύτως τίποτα που έπρεπε να γίνει – και υπήρχαν περιθώρια να γίνουν. Ούτε τα 40 υποπρογράμματα που ψήφισε η Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία, όχι ομόφωνα, για τα ανταλλακτικά. Τα ακυρώσετε το 2015 και οι μόνες παραγγελίες που κάνατε, αντί να προχωρήσετε στα μη επανδρωμένα που πορεύονται όλα τα κράτη, εσείς διαθέσετε 500 εκατομμύρια για τα σάπια αεροπλάνα των 50 ετών, να τα κάνετε να πετάξουν στο Αιγαίο για αναγνώριση. Είναι δυνατόν; Συνεχίσατε, προμηθευτήκατε, παραγγείλατε, πήρατε τα ελικόπτερα που είχαν αποσυρθεί, τα Kiowa, άλλο δεύτερο μεγάλο λάθος. Ας μην τα συζητάμε λοιπόν αυτά.

Είναι αναγκαιότητα εθνική και θα πρέπει να το καταλάβουμε και να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Δεν είμαστε Ελβετία, έχουμε ένα γείτονα που εποφθαλμιά. Ανοιχτά χθες μας είπαν ότι αμφισβητούν την κυριότητα των νησιών μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε όλοι μονοιασμένοι. Μακάρι αυτά τα χρήματα να μπορούσαμε να τα διαθέσουμε στο λαό μας για άλλες δυνατότητες. Δεν μπορούμε όμως, πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Πρέπει να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Όλοι οι Έλληνες το κάνουν, το δέχονται και το θέλουν αυτό μέσα από την ψυχή τους να γίνει. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσουμε.

Μπορείτε να αντιπολιτεύεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι άλλο θέμα θέλετε, το δικαιούστε, αλλά στο θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε να καταψηφίζετε συμβάσεις όπως της Γαλλίας ή τα Rafale δεν μπορείτε, δεν δικαιούστε. Πρέπει όλοι να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας προς κάθε κατεύθυνση, και στο λαό μας αλλά και προς κάθε κατεύθυνση απέξω. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οφείλουμε όλοι μια γροθιά να συνταχθούμε”.