Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 21:59

Απάντηση Σκρέκα σε Λαμπρόπουλο: Στήριξη ελαιοτριβείων όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις

Σε παλιότερες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και τη στήριξη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, παραπέμπει η απάντηση του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για το ενεργειακό κόστος των ελαιοτριβείων.

Στην υπηρεσιακή απάντηση επισημαίνεται ότι "κατά τη διαμόρφωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να αποφεύγονται οι άμεσες και έμμεσες σταυροειδείς επιδοτήσεις καταναλωτών" και ότι "τα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι απελευθερωμένα ως προς το ανταγωνιστικό σκέλος από τον Ιούλιο του 2013 και ρυθμίζονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής" ενέργειας.
Ο κ. Σκρέκας αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σε απάντηση των σχετικών ερωτήσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από τους αναφερόμενους στον Πίνακα Κοινοποιήσεων Βουλευτές, επισυνάπτουμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 107081/3759/31.10.2022 έγγραφο της Δ/νσης Ηλεκτρικής Ενέργειας/ΥΠΕΝ, το οποίο λάβαμε με αφορμή την κατάθεση πρωθύστερων και σχετικών με το θέμα του ενεργειακού κόστους των ελαιοτριβείων Αναφορών.
Σημειώνουμε ότι η Κυβέρνηση είχε και εξακολουθεί να έχει απόλυτη επίγνωση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και για το λόγο αυτό, και πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, μερίμνησε, ώστε, αφενός να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας για την κοινωνία και την οικονομία της Χώρας, αφετέρου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Για όσο διαρκεί η κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίζει να λαμβάνει στοχευμένα μέτρα, τα οποία αποτελούν προϊόν διυπουργικής συνεργασίας, παρακολουθούνται ενδελεχώς και προφανώς πάντοτε σε συνάρτηση με τις ενεργειακές εξελίξεις και τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις"