Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 19:02

Λαμπρόπουλος για αποζημίωση πυρόπληκτων Βασιλιτσίου

 

Για το πρόβλημα με την καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους του Βασιλιτσίου που εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2021, ενημερώνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκτιμώντας ότι αρχές Μαρτίου θα δοθούν προκαταβολές.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Γ. Λαμπρόπουλος αναφέρει:

“Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζητήσαμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, με την καταβολή των αποζημιώσεων, από την πυρκαγιά στο Βασιλίτσι το καλοκαίρι του 2021.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα πορίσματα κάποιων περιοχών, που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2021, μεταξύ των οποίων και το Βασιλίτσι, δεν συμπεριλαμβάνονται στις εικόνες που έστειλε το Σύστημα «Copernicus» στον ΕΛΓΑ. Είναι επίσης γνωστόν, ότι σε άλλες περιοχές, που σημειώθηκαν φωτιές το 2021 και που δεν υπήρξε πρόβλημα με το Σύστημα «Copernicus», όπως για παράδειγμα στον Δήμο Οιχαλίας, κατεβλήθησαν οι αποζημιώσεις από πέρυσι.

Εντός του Φεβρουαρίου, ολοκληρώνεται η καταχώριση των πορισμάτων, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΕΛΓΑ και η μεταβίβαση του αρχείου στο Υπουργείο Οικονομικών. Μέσω της Κυβερνητικής Επιτροπής Αρωγής, θα καταβληθούν αρχές Μαρτίου οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους του Βασιλιτσίου”.

Ακόμα, ενημερώνει πως “για τις αποζημιώσεις, από την πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά το 2022, θα καταβληθεί προσπάθεια, να δοθούν στους πυρόπληκτους τον προσεχή Μάρτιο”.