Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 20:11

Χαρίτσης: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο τον πυρήνα της ακρίβειας”

 

«Η κυβέρνηση έχει καταφέρει η χώρα μας να πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα μίας παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης. Εδώ και μήνες επένδυσε σε μέτρα -όπως τα κάθε λογής pass και τα απανωτά καλάθια- που εν τέλει το μόνο που κατάφεραν ήταν η επιδότηση τη αισχροκέρδειας», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο «ΑΠΕ - ΜΠΕ».

Και προσθέτει: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο τον πυρήνα της ακρίβειας. Πρώτο βήμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα και στην ενέργεια. Δεύτερο βήμα, πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και αυστηροί έλεγχοι στην αγορά. Τρίτο βήμα, αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού για μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Σχετικά με την συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση άμεσα για να μη βρεθούμε μπροστά σε μία ανυπολόγιστη οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Η κυβέρνηση έχει πορευτεί ανεύθυνα και κυρίως διαλέγοντας πλευρά: αδιαφορεί για τους πολίτες και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα των funds». «Η προοδευτική κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα νομοθετήσει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση: με ρητή προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο ευάλωτων, ρύθμιση οφειλών και κανονιστικό πλαίσιο που θα δίνει δικαιώματα και ρήτρες αναδιαπραγμάτευσης στα χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας» ξεκαθαρίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης δηλώνει ότι: «Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι απαράβατος όρος για την επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις» και σημειώνει: «Η χώρα χρειάζεται εθνική ενεργειακή πολιτική: για τη διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας και κυρίως τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με όρους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Το ερώτημα είναι απλό και συγκεκριμένο: μία από τα ίδια ή αλλαγή πολιτικής;» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης σχετικά με το κομβικό σημείο που θα κρίνει την εκλογική αναμέτρηση. Και τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη μετεξέλιξη του «ως εδώ» που εκφράζει η ελληνική κοινωνία σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα πολιτικής αλλαγής. Έχει έρθει η ώρα για μία νέα αρχή».

«Η δυνατότητα της προοδευτικής κυβέρνησης είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα» σημειώνει ο βουλευτής.  Και υπενθυμίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη νίκη του στις εκλογές για τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης που από την επόμενη κιόλας μέρα θα προχωρήσει σε αποφασιστικές τομές για την ανάσχεση της ακρίβειας, τη στήριξη των δημόσιων υποδομών, την εμπέδωση του κράτους δικαίου».

«Η Νέα Δημοκρατία βλέπει τη συνεργασία ως πρόβλημα. Και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η εξουσία της ανήκει δικαιωματικά. Αυτό προσβάλλει τους πολίτες και τραυματίζει τη Δημοκρατία μας. Και θα το πληρώσει στις εκλογές» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.