Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 22:16

Χαρίτσης για κάλυψη ελεύθερων επαγγελματιών

 

“Κυνική ομολογία της ΝΔ: Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μείνουν ακάλυπτοι”, σημείωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm 97.8”.

Επεσήμανε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό που λέει τώρα η ΝΔ σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες είναι ότι αν δεν έχουν να

πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μείνουν ακάλυπτοι”.

Ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “για μία ακόμη φορά η συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, δεν διεξάγεται με σοβαρούς όρους. Η ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ” και ξεκαθάρισε πως “στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται καμία νέα αύξηση φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις”.

Ακόμα, ανέφερε ότι “η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει για την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 2,8 δισ. τον χρόνο την τελευταία τετραετία, εξαιτίας των υψηλών έμμεσων φόρων” και υπογράμμισε: “Θα επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην κοινωνία με έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης πετρελαίου, όπως έχει συστήσει και η ΕΕ”.