Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 18:53

Χαρίτσης: “Η εναλλακτική πρόταση της Νέας Αριστεράς” (βίντεο)

“Με τον προϋπολογισμό του 2024 η κυβέρνηση κινείται στην λογική ότι όλα βαίνουν καλώς. Η Νέα Αριστερά καταθέτει εναλλακτική πρόταση που απαντάει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο “Mega”, στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι “η Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς είναι το πρώτο βήμα για να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα, ο οποίος, πέρα από την δουλειά που θα κάνει στο Κοινοβούλιο, θα συνομιλεί, θα συνυπάρχει και θα συνδιαμορφώνει με την ίδια την κοινωνία”.
Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024 σχολίασε πως “έχουμε μία κυβέρνηση η οποία παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό σαν να πηγαίνουν όλα τέλεια στη χώρα” και διευκρίνισε: “Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπάρχει εναλλακτική πρόταση και εμείς αυτό φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε. Μια πρόταση η οποία θα απαντάει στις μεγάλες κρίσεις της εποχής μας. Το ζήτημα της όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και της τεράστιας κλιματικής κρίσης με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και την οποία βιώσαμε με πολύ επώδυνο τρόπο στη
χώρα μας, στον Έβρο και στη Θεσσαλία”.
Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε πως “δεν θα περιχαρακωθούμε στις δικές μας δυνάμεις, απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που ασφυκτιούν στο σημερινό καθεστώς της μονοκρατορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη” και πρόσθεσε: “Η Νέα Αριστερά είναι ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο πέρα από τους 11 βουλευτές και βουλεύτριες που συμμετέχουν σε αυτό αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, που είτε αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ανήκουν στην αριστερά και τον προοδευτικό χώρο και είχαν οδηγηθεί στην αποχή τα προηγούμενα χρόνια”.
Εξήγησε ότι “αφορά όμως και τους νέους ανθρώπους οι οποίοι νιώθουν ότι η πολιτική είναι κάτι απόμακρο και ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων”, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “η πολιτική της κυβέρνησης για την στεγαστική κρίση οδηγεί σε φούσκα στην αγορά ακινήτων”.
Καταλήγοντας, ενημέρωσε ότι “το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, πειστικό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό και θα
προσπαθήσουμε με τις προτάσεις μας και τις προγραμματικές μας θέσεις να πείσουμε τους πολίτες ότι η πολιτική μετράει και ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς”.