Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 17:55

Ερώτηση Χαρίτση για προβλήματα σε δομές υγείας της Μεσσηνίας

 
 
“Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Να σταματήσει η συνολική απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Μεσσηνία και όλη τη νότια Πελοπόννησο”, ζητεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτσης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.
Η ερώτηση αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει στη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, λόγω απουσίας σε αναρρωτική άδεια της μοναδικής ογκολόγου γιατρού, μεταφέροντας την αγωνία των ογκολογικών ασθενών της Μεσσηνίας αλλά και των όμορων νομών. Επίσης, σημειώνει τις τραγικές ελλείψεις των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και ζητεί από τον υπουργό Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας στην Καλαμάτα και την πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας σε Μεσσηνία και Λακωνία.