Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 20:08

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Χρυσομάλλης

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανακοίνωσε με ομιλία του απόψε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ο βουλευτής Μίτος Χρυσομάλλης.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής όπως είχε ανακοινώσεις στέκεται απέναντι στην επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ταυτίζεται με την άποψη του Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι ο Μίλτος Χρυσομάλλης ήταν από τους πρώτους Βουλευτές της Ν.Δ που πήραν χθες το λόγο και τάχθηκαν κατά νομοσχεδίου. Αύριο το απόγευμα θα μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρούς τόνους κατά του νομοσχεδίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία θα γίνει σήμερα το βράδυ και αν θα απαντήσει άμεσα η έμμεσα στον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ομιλία του ο Μίλτος Χρυσομάλλης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, παρέμεινε σταθερή στα 50 χρόνια της ιστορίας της διότι κατόρθωσε να ενσωματώσει διαφορετικές απόψεις με επιτυχία γιατί όλοι εμείς προερχόμαστε από διάφορες πολιτικές προσεγγίσεις – φιλελεύθεροι, συντηρητικοί, κεντρώοι, δεξιοί και συνυπάρχουμε για τα πολλά στα οποία συμφωνούμε, αλλά και γι’ αυτά στα οποία διαφωνούμε και πρώτος τα αναγνωρίζει όλα ο ίδιος ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων.
Αυτές τις ανησυχίες φωνάζω κι εγώ σήμερα με την αρνητική ψήφο μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τοποθετούμαι όμως κατά συνείδηση και όχι απέχοντας. Δεν δύναμαι να φανταστώ μια κοινωνία, που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που ο πατέρας και η μητέρα από κοινού προσφέρουν. Κι αυτό για μένα είναι αξιακό. Γιατί έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ότι κληρονομήσαμε, να προστατεύσουμε την κοινωνία και πάνω από όλα τα παιδιά μας».