Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 08:41

Ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα Φρίντα Λιάππα

Γράφτηκε από την

Με την προβολή της ταινίας της Φρίντας Λιάππα «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί», στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή βράδυ το διήμερο αφιέρωμα στην πρόωρα χαμένη σκηνοθέτιδα από το Νησί.

Το αφιέρωμα, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος" και ο Θεατρικός Ομιλος Λυκείου Μεσσήνης, ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ, στο πιο πάνω χώρο, με την παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο "Πάμισος" για τη Φρίντα Λιάππα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης με θέμα "Ανακαλύπτοντας τη Φρίντα", η σκηνοθέτιδα Μαρία Νικολακοπούλου για "Το πουκάμισο το θαλασσί" και ο δικηγόρος, συγγραφέας Αρις Αλεβίζος με θέμα "Το βιβλίο για την Φρίντα".

Στη συνέχεια, ο Θεατρικός Ομιλος Λυκείου Μεσσήνης παρουσίασε ποιήματα της Φρίντας Λιάππα, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο φιλόλογος Νίκος Φουσιάνης και μετείχαν οι μαθήτριες Μαρία Γεωργιοπούλου, Μαρία Τσιλίκα, ο φοιτητής Λευτέρης Παναγιωτόπουλος, ενώ τραγούδησαν οι μαθήτριες Μαριάντζελα Αποστολοπούλου, Σταυρούλα Καλέκα.

Φιλική συμμετοχή είχαν επίσης οι Γιάννης Θωμόπουλος, Ολγα Αλεξανδροπούλου, Βαγγέλης Δούβαλης, Χρυσαυγή Καφοπούλου.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γεωργακόπουλος και Νίκος Ξενογιάννης, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης και πολύς κόσμος.