Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 01:32

Ημερίδα Ομίλου Καλοφωλιά για πυλώνες στήριξης μεσσηνιακής οικονομίας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα ο Ομιλος «Εξπρές» Καλοφωλιά, με θέμα «Προϊόντα ονομασίας προέλευσης, τουρισμός και προσέλκυση επενδύσεων: Πυλώνες στήριξης της μεσσηνιακής οικονομίας». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Filoxenia» και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Νομαρχία, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας. Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, δύο πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες: για την «Οικονομία και την Αγορά Εργασίας στη Μεσσηνία», από τον διευθυντή της εταιρείας Data RC Θόδωρο Λουλούδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Φαίδωνα Κουνινιώτη, και για τη «Γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού», από την Αγγελική Καραγκούνη, project manager του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι κυρίως εργασίες είναι χωρισμένες σε δύο ενότητες. Στην πρώτη με θέμα «Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας: Εμπειρίες - Δυνατότητες - Προοπτικές», θα μιλήσουν, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος της Agrino-ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας Α.Ε. Κώστας Πιστιόλας, και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων ΜμΕ της Εθνικής Τράπεζας Σπύρος Φλώρος.

Στην δεύτερη ενότητα με θέμα «Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Τουρισμός: Η σημασία των υποδομών, των νέων προϊόντων και των επενδύσεων» θα μιλήσουν, εκ μέρους του ΕΟΤ ο Σωτήρης Βαρελάς, η πρόεδρος της Ν.Ε. Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Αντωνία Μπούζα και ο πρόεδρος  του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.

Οπως έγινε γνωστό, τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο τομεάρχης Αγροτικών, βουλευτής Γ. Κασαπίδης.

Επίσης, πολλοί ακόμη τοπικοί παραγωγικοί φορείς αλλά και επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση που θ' ακολουθήσει. Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση «σε πρόσωπο της περιοχής για τις δραστηριότητες και την προσφορά του».