Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 08:26

Η πίτα του Μανιατάκειου Ιδρύματος για πρώτη φορά στην Καλαμάτα

 

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το Μανιάκειο Ιδρυμα έκοψε φέτος την πίτα του στην Καλαμάτα στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Pharae Pal

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και ομιλία του ακαδημαϊκού Χρ. Ζερεφού για την Κλιματική Κρίση. Προηγήθηκε σύντομη παρουσίαση του έργου και των στόχων του Μανιατάκειου Ιδρύματος από την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. συγγραφέα κ. Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη και ακολούθησε χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα με αναφορές στη περιβαλλοντική κατάσταση της Περιφέρειας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Ακολούθως ο κύριος ομιλητής της βραδιάς καθηγητής - ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός ανέλυσε διεξοδικά της τραγικές συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης στο πλανήτη αλλά και τις αντίστοιχες συνέπειες στην Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Με προβολή εικόνων και στοιχείων έδειξε το τι θα συμβεί στο μέλλον αν δεν αποσυρθούν οι ορυκτές πηγές ενέργειας και δεν αντικατασταθούν με ανενεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μετά την εκδήλωση σειρά είχε το δείπνο στους προσκεκλημμένους εκπροσώπους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων, ενώ την κοπή της πίτας ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Τυχεροί της βραδιάς από την πίτα του Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Δημ. Μανιατάκης και από την πίτα των προσκεκλημένων η κ. Σίσσυ Καλλικούνη. Τα δώρα αντιστοιχούσαν σε δύο όμορφες δημιουργίες προσφορά του Οικου Λαλαούνη.